Lev Mark je maskota Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja. Aktiven je pri promociji športa invalidov, predvsem v aktivnostih namenjenim najmlajšim. Kot ambasador športa invalidov ima rad gibanje, izžareva dobro voljo in s pogumom, pozitivno naravnanostjo in trdim delom premaguje ovire ter dosega uspehe tako na osebnem kot športnem področju.

Lahko bi rekli, da je danes obiskal svoj rojstni kraj. Zakaj? V sodelovanju z družbo Lidl Slovenija, ki je tudi eden od sponzorjev ZŠIS-POK smo zasnovali ustvarjalni natečaj ŠPORT ZA VSE – INVALIDNOST NI OVIRA s katerim smo želeli spodbuditi razmišljanje o vključevanju invalidov v šport in vsakdanje življenje. Prispelo je veliko risbic in nekaj že izdelanih maskot, s katerimi so otroci pokazali veliko ustvarjalnosti in svoje razmišljanje, da invalidi zmorejo veliko več, kot si sploh predstavljamo. Svoje izdelke so pospremili z zanimivimi zgodbami in lepimi sporočili športnikom invalidom. Lev Mark je nastal na podlagi predloga, ki so ga pripravili učenci OŠ Ljudski vrt Ptuj pod mentorstvom gospe Nataše Cerovič.

V času programa predstavitve športov za invalide na OŠ Ljudski vrt Ptuj in na podružnici Grajena je sodelovala tudi Barbara Meglič, naša odlična igralka paranamiznega tenisa, ki je ta šport predstavila otrokom.

Print Friendly, PDF & Email