Novo mesto bo v nedeljo, 8. aprila, gostilo finalni turnir ob koncu že 10. jubilejne sezone košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel. Tekmovanje organizira Zveza paraplegikov Slovenije, vodi pa ga Gregor Gračner.

Sedem klubov, pet držav

Liga je v predtekmovanje potekala v dveh skupinah. V skupini A so nastopali KKI Zagreb, ekipa ZŠIS-POK, KIK Una Sana in KKI Vrbas; v skupini B Castelvecchio (v ekipi so tudi trije slovenski košarkarji Gregor Gračner, Haris Kuduzović, Milan Slapničar), RBB Flinkstones in KIK Zmaj. V ligi so svoje mesto v ligi našli klubi iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in BiH. Prav slednji, klubi iz Bosne in Hercegovine, so absolutni vladarji tekmovanja, saj so osvojili vseh dosedanjih devet lovorik.

Postati najboljša na tem delu Evrope

„V nedeljo se bo v Novem mestu zaključila 10. jubilejna sezona NLB Wheel, ki jo je vsa ta leta podpiral generalni sponzor banka NLB d.d. Skozi celotno sezono so je sedem ekip iz petih držav pomerile v dveh skupinah. Tekme so bile zelo izenačene – še posebej v skupini B, kjer se do zadnjega kroga ni vedelo, kdo bo finalist. V nedeljo bodo dobre, lepe tekme, kjer se bodo ekipe borile za končno uvrstitev. To je za ekipe najmočnejše, kvalitetno tekmovanje in zato si vsi posledično želijo čim boljši rezultat. Verjamem, da nas bo še naprej podpiral generalni sponzor lige in tako bomo lahko nadaljevali delo, ki smo si ga zastavili že na začetku, ustvariti kvalitetno športno klimo v košarki na vozičkih v jugovzhodnem delu Evrope,“ je pred turnirjem razmišljal Gregor Gračner.

Test za EP

„V tekmi za 5. mesto pričakujemo, da bo naš nasprotnik ekipa RBB Flinksotnes Graz. Avstrijska ekipa igra zelo agresivno in za naše prostore atipično obrambo, v fazi napada, pa imajo kar nekaj dobrih strelcev z razdalje. Kljub temu, da v zadnjem času praktično nismo trenirali, pričakujem, da bodo moji fantje prikazali pravi obraz. Vsekakor pa bo ta tekma dober preizkus sposobnosti, za vse igralce, ki bodo iz te ekipe vpoklicani v reprezentanco, katero junija čaka nastop na Evropskem prvenstvu v Belgiji,“ pa pred sklepnim dejanjem v regiji pove Žiga Kobaševič, ki vodi slovensko ekipo ZŠIS-POK.

Podpora generalnega sponzorja

Tekmovanje s svojo družbeno odgovorno držo podpira generalni sponzor banka NLB d.d., ki bo tudi tokrat na finalnem turnirju podelila dva športna invalidska vozička. Zbrane ekipe bo v imenu generalnega sponzorja pozdravila Simona Bregar, vodja novomeške poslovne enote NLB d.d..

Petrov in Smodiš

Svoj pečat dogodku bosta dodala tudi gosta – zbrane bosta ob zaključku prireditve nagovorila legendi slovenske košarke aktualni trener Krke Simon Petrov in športni direktor kluba Žoltasti troti Matjaž Smodiš.

Vrstni red po predtekmovanju:

skupina A:
Castelvecchio 10, KIK Zmaj 9, RBB Flinkstones 8

skupina B:
KKI Vrbas 12, KIK Una Sana 10, ZŠIS-POK 7, KKI Zagreb

Finalni turnir Košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel, 8.4.

kvalifikacijska tekma za 5. mesto:
KKI Zagreb – RBB Flinkstones (11.30)

tekma za 5. mesto:
zmagovalec kvalifikacijske tekme za 5. mesto – ZŠIS-POK (13.15)

tekma za 3. mesto:
KIK Una Sana – KIK Zmaj (15.00)

tekma za 1. mesto:
KKI Vrbas – Castelvecchio (16.45)

Dosedanji prvaki Lige NLB Wheel:

2016/2017:
KKI Vrbas

2015/2016:
KKI Vrbas

2014/2015:
KKI Vrbas

2013/14:
KKI Vrbas

2012/13:
KKK K3 Sarajevo

2011/12:
KIK Sana

2010/11:
KIK Sana

2009/10:
KIK Sana

2008/09:
KIK Sana

Print Friendly, PDF & Email