Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite bo tudi letos v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo organizirala tradicionalni namiznoteniški turnir 15. Slovenia Open Thermana Laško. Kot je to že ustaljena praksa, bo tudi tokrat udeležba izjemna in številčna. Glas o izvrstni organizaciji in kakovostnem tekmovanju se je razširil po celem svetu. Letos bo sodelovalo 368 športnic in športnikov iz 44 držav, skupaj bo na turnirju kar 539 udeležencev. Tekmovanje se začne v sredo, 9. maja s posamičnimi boji, sklene pa v soboto, 12. maja z ekipnimi obračuni.

Generalka za svetovno prvenstvo

„Ponovno bomo v letu 2018 gostili največje število športnikov invalidov, ki se bodo lahko pomerili z najboljšimi igralci namiznega tenisa. Tradicijo najboljšega organizatorja letos potrjujemo že petnajstič. Seveda bo to pregledno tekmovanje za jesensko svetovno prvenstvo SPINT 2018 (oktobra v Celju in Laškem), ki bo dalo možnost sodelovanja samo najboljšim s svetovne namiznoteniške lestvice,“ je pred začetkom tekmovanja napovedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite ter tudi predsednik organizacijskega odbora 15. Slovenia Open – Thermana Laško in SPINT 2018.

V Slovenijo, da se pripravijo na SPINT 2018

„Turnir v Laškem je tu! Spet se nam obeta največji in najmočnejši turnir na svetu,“ poudari Gorazd Vecko, tehnični direktor turnirja 15. Slovenia Open – Thermana Laško. Pred turnirjem v Sloveniji se bo nekaj reprezentanc udeležilo tudi tekmovanja Slovakia Open 2018, ki bo potekal med 3. in 6. majem v Bratislavi.

„Prepričan sem, da bodo številni izkoristili turnir v Laškem tudi zato, da se detajlno seznanijo z razmerami pred svetovnim prvenstvom SPINT 2018, ki ga gostita Celje in Laško oktobra letos,“ nadaljuje Vecko, ki tokrat pred Slovenia Open ne bo pripravil tekmovalnega kampa v Sloveniji, ga pa načrtuje septembra, ko bo na treningu v Sloveniji gostil najboljše igralke in igralce.

Na trening v Veliko Britanijo

Slovenija si veliko obeta od prihajajočih tekmovanj v paranamiznem tenisu. V prvi vrsti bosta slovenska aduta zagotovo 20-letni Luka Trtnik in 28-letna Barbara Meglič, ki sta prejšnji teden izkoristila za okrepljen trening v Angliji, kjer sta bila gosta pri vadbi Britancev in Ircev. „Vesel sem, ker sta se nama pridružila na kampu, ki smo ga gostili v Angliji, z nami je bil tudi njun trener Darko Kojadinovič,“ je še dodal Gorazd Vecko, direktor in selektor britanske namiznoteniške reprezentance.

Odkrito po kolajno

Ob tem pa na gre pozabiti – Slovenija bo imela v ognju v Laškem na 15. Slovenia Open –Thermana Laško še eno orožje – to je Andreja Dolinar, dvakrat evropska prvakinja in bronasta z letošnjega mednarodnega turnirja v italijanskem Lignanu. Veliko pa od tekmovanja pričakujeta tudi Bojan Lukežič in Primož Kancler. „Radi bi segli po novi medalji. V Italiji v Lignanu smo jo osvojili, do nje je prišla Andreja Dolinar. A te kolajne nismo pričakovali. V Laškem pa to medaljo hočemo osvojiti. Ekipa dobro in veliko trenira,“ napoveduje Darko Kojadinovič, glavni trener slovenske namiznoteniške reprezentance, ki bo v četrtek in petek še trenirala v Ljubljani, potem se seli v Laško.

Tekmovanje ima tudi novo uradno spletno stran: https://sloveniattopen.si, vsak dan boste lahko tekmovanja iz Laškega spremljali v neposrednem videoprenosu na uradni spletni strani.

Print Friendly, PDF & Email