Minuli vikend je prve priprave opravila reprezentanca v košarki na vozičkih. Varovanci selektorja Žige Kobaševiča se pripravljajo na evropsko prvenstvo B divizije, ki se začne 19. junija v Belgiji. Slovenija bo prvo tekmo odigrala proti Litvi. Minule dni so v Kamniku vadili Janez Učakar, Jovita Jeglič, Klemen Lokar, Matej Arh, Robert Radič, Boštjan Ceglar, Robi Bojanec, Milan Slapničar, Tone Zakrajšek, Haris Kuduzovič, Gregor Gračner. Selektor Kobaševič je pohvalil pristop in prizadevnost ekipe.

„Prvi in sklepni del priprav, bomo opravili v Kamniku, osrednji del pa v Portorožu in na Vranskem. Naša naloga je, da se na prvenstvo čim bolje pripravimo in častno zastopamo Slovenijo. Na tekmovanju bomo nastopili brez Simona Gračnarja, Danila Kamenika in Enisa Musiča, ki so bili v zadnjih dveh letih eni od nosilcev igre. Odsotnost teh igralcev, je velika priložnost za mlade, da pokažejo česa so sposobni. Skozi ciklus priprav, bomo igro prilagodili igralcem, ki jih imamo na voljo in prepričan sem, da v Belgiji ne bomo razočarali. Na koncu bi se rad zahvalil vodstvu ZŠIS – POK za zaupanje, da vodim člansko reprezentanco in vsem sodelavcem v strokovnem štabu za vso pomoč, ki mi jo nudijo,“ je povedal Kobaševič.

Ekipa se bo spet zbrala v sredo na treningu na Vranskem, za vikend jih čaka nastop na Pogačnikovem memorialu, 18. maja pa ekipa odhaja na priprave v Pacug.

Print Friendly, PDF & Email