Plavalec Darko Đurić nadaljuje s turnejo in nastopi v plavalni svetovni seriji. Prejšnji teden je bil v italijanskem Lignanu, minule dni v Sheffieldu, danes pa je že na poti v Berlin, kjer ga prvi nastop čaka v četrtek!

V Sheffieldu je bilo takole: na 100m prosto je bil 17. (1:31.98), na 50m prosto 23. (42.10 in 41.93), na 50m delfin pa je po najboljšem času finala doživel diskvalifikacijo, ob njem še tri plavalci.

„Rezultati so solidni in povsem primerni za čas treninga. Ničesar nismo izpuščali, ohranili smo ritem dela. Pri diskvalifikaciji pa je bilo krivo to, ker nisem imel povsem poravnanega telesa, kot to sedaj zahteva novo pravilo. A je precej neživljenjsko. Pri meni izgleda neporavnano, a je tako že tako, ker imam razliko v masi med levi in desnim delom. Dopoldan smo s protestom uspeli, v finalu pa ne,“ je dejal Darko, ki se počuti dobro. V torek in sredo bo treniral v Berlinu, od četrtka dalje pa bo že nastopal!

Čez slaba dva tedna, točneje 17.6., bo Darko plaval na slovenskem državnem prvenstvu v Kranju. Pred avgustovskim evropskim prvenstvom pa ga čaka še nastop na Dutch open v Amersfoort med 22. in 24. junijem.

Print Friendly, PDF & Email