Danes se je v Dublinu končalo evropsko prvenstvo v paraplavanju. Eden od junakov prvenstva na Irskem je bil tudi 29-letni Darko Đurić, ki se v sredo domov vrača z zlato in bronasto medaljo. Evropski prvak je postal na 50m prosto, tretji je bil na 200m prosto. Na svoji uvodni tekmi na prvenstvu na 100m prosto je bil 5. Vse nastope je opravil v skupini S4 (stopnja invalidnosti). Za konec je plaval še na 50m delfin, kjer pa se v skupini S5 ni uspel prebiti v finale.

Darko Đurić na EP v Dublinu:
1. mesto 50m prosto
3. mesto 200m prosto
5. mesto 100m prosto

Slab začetek, dober konec

„S končnim izkupičkom sem zelo zadovoljen. Začel sem s slabo odplavanim na 100m prosto, kjer sem pričakoval medaljo. V manj kot dnevu sem se uspel zbrati in dobro nadaljevati,“ je po koncu tekmovanja razmišljal Đurić.

Biti boljši in boljši

„Sedaj me čaka nekaj tednov počitka, potem pa se že začne nova sezona,“ pa Darko že pogleduje naprej. Tudi proti kolajni s paraolimpijskih iger, ki mu še manjka v bogati beri odličij z največjih tekmovanj?

„Edina rešitev je, da še naprej dosegam najboljše lastne rezultate, ne pa da lovim to medaljo. Vsako leto se pojavi kak nov plavalec, ki se morda na prvi pogled zdi nedosegljiv. Če bi se s tem obremenjeval, bi mi motivacija nihala. Tako pa želim na vsak trening in tekmo, da bi bil boljši in boljši,“ je sklenil Darko, ki je bil sinoči na Valu 202 izbran tudi za športnika tedna!

Print Friendly, PDF & Email