Danes je pomemben dan za paratriatlonca Alena Kobilico in njegovo ekipo, v kateri je njegov sotekmovalec Mitja Mori in vodja zasedbe Grega Nahtigal. Ob 22.45 po slovenskem oz. že 6.45 po avstralskem času (tam bo že sobota) Alena in Mitjo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v mestu Gold Coast.

Pripravljeni

„Po 30 urah smo prispeli na drugo stran sveta. Skušamo slediti planom, da bi imeli čim manj problemov s časovno razliko. Prvi dan je na sporedu močnejši trening kolesa in plavanja, naslednji dan pa uradni ogled proge in tekaška aktivacija,“ uvodoma pove Nahitgal, ki se javlja iz Avstralije.

Popravili tek

„Bliža se kvalifikacijsko obdobje za paraolimpijske igre v Tokiku. Moram reči, da je vse v tem duhu tudi na tem svetovnem prvenstvo. Veliko je pogovorov in sestankov, saj bodo moški v skupini, kjer tekmuje Alen Kobilica, prvič nastopili na POI. Temu primerno je tudi vzdušje in konkurenca. Prav vsi nastopajoči imajo možnosti za najvišja mesta. Tokratni naš cilj je doseči uvrstitev med prvih šest in tako ostati v sklopu najboljših. Tiha želja po dobrem rezultatu oz. test za naše preteklo delo pa bo na tekašem delu, kjer bomo lahko dobili odgovor ali gremo v pravo smer,“ je še dodal Nahtigal.

Ekipa bo morala premagati 750 metrov plavanja, 20 kilometrov kolesarjenja in pet kilometrov teka.

:: Tekmovanje v Avstraliji v živo (od 22:30 dalje)

3. in 4. mesto

Alen ima letos uspešno sezono. Na letošnjem evropskem prvenstvu v estonskem Tartuju se je zavihtel na četrto mesto. Za bronasto medaljo je zaostal 16 sekund. Z Mitjo Morijem pa je bil na stopničkah na Japonskem, saj sta na tekmi svetovne serije v japonski Yokohami osvojila tretje mesto.

Print Friendly, PDF & Email