V Zagrebu se je s slalomsko tekmo končalo dvodnevje evropskega pokala alpskega smučanja za športnike invalide. Današnji slalom se ni končal po željah in obetih našega 18-letnega alpinca Jerneja Slivnika. Po vodstvu na prvi progi je naredil napako v drugo in bil diskvalificiran.

Slivnik in trener Roman Podlipnik se domov vračata z zmago na ponedeljkovem veleslalomu.

Jernejeva ocena

„Včeraj je bilo super. V prvi vožnji sem naredil napako, ampak sem se res dobro odvozil, v drugi vožnji pa je bilo posebno, ker sem prvič branil vodstvo na taki tekmi. Ampak sem odpeljal brez napake in potrdil zmago, tako kot je treba… Danes pa je bila prva vožnja dobra, spet sem vodil in se tudi odločno podal v drugo. Na žalost sem pred ciljem naredil napako v vertikali. Za tem sem se vrnil nazaj in odpeljal v cilj. A so me diskvalificirali. V včerajšnjim rezultatom sem super zadovoljen. Dokazal sem sebi in ostalim, kaj zmorem in da sem dobri poti. Z današnjim nastopom ne morem biti zadovoljen, ampak mi vodstvo in vožnja v drugo do napake dokazujeta, da sem naredil velik korak naprej in sem vedno bližje ciljem, ki jih imam v glavi,“ je po nastopih v Zagrebu povedal Jernej Slivnik.

Prvič na vrhu

Slivnik je lani debitiral na paraolimpijskih igrah in zasedel 12. mesto v slalomu. Letos se je na domačem svetovnem prvenstvu v Kranjski Gori zavihtel na 10. (slalom) in 17. mesto (veleslalom). V ponedeljek je prvič zmagal na tekmi evropskega pokala.

Jernej je tudi eden od 12 ambasadorjev programa Postani športnik.

Print Friendly, PDF & Email