V Poreču je vse nared za začetek dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo članov odbojke sede. V boj za dve prosti mesti se v konkurenci Francije, Turčije, Litve, Češke, Gruzije in Italije podaja tudi naša moška selekcija, ki jo vodi Simon Božič, ki bo imel na voljo najmlajšo zasedbo na kvalifikacijah, ki se začno jutri, sklenejo pa v nedeljo. Sistem je tam, da vsak igra z vsakim, na prvenstvo Stare celine pa potujeta najboljši dve vrsti. EP bo julija letos gostila Madžarska.

Prva prava tekmovalna izkušnja

„Fantje komaj čakajo začetek kvalifikacij, to bo za njih prva prava tekmovalna izkušnja. Ves ta čas so bili izredno prizadevni in marljivi, pri vseh je opazna velika želja! V Poreč odhajamo z željo, da pokažemo dobro igro,“ pove pred odhodom Božič, ki je prepričan, da so opravili optimalne priprave, ki so jih prejšnji vikend začinili še s skupnim treningom z Madžari.

Naša enajsterica

Slovenija v Poreču nastopa v postavi: Primož Petek, Jordan Jakin, Marko Zupančič, Dejan Fabčič, Simon Turk, Jaša Bartelj, Tomi Jakša, Sašo Korun, Sebastjan Osrečki, Matjaž Majdič, Matic Keržan.

Tekme Slovenije na kvalifikacijah:

21.2.
Slovenija – Litva (10.00)
Slovenija – Italija (18.45)

22.2.
Slovenija – Češka (18.45)

23.2.
Slovenija – Turčija (15.15)
Slovenija – Francija (18.45)

24.2.
Slovenija – Gruzija (10.15)

Prispevek TV Slovenije:

Foto: odbojkasede.weebly.com

Print Friendly, PDF & Email