V Italiji poteka močan mednarodni turnir v namiznem tenisu za športnike invalide. V posamični konkurenci sta v izločilne boje napredovala Andreja Dolinar in Primož Kancler.

Andreja Dolinar je v kategoriji SF4 prišla med osem (v predtekmovanju je zbrala zmagi in poraz), potem pa priznala premoč svetovni in paraolimpijski prvakinji Borislavi Perić Ranković (1:3). Barbara Meglič (SF4) je v skupini vknjižila dva poraza in sklenila boje.

Primož Kancler (SM3) je prišel med 16 na turnirju (v prvem delu tekmovanja je dvema zmagama dodal poraz), potem pa priznal premoč Tajcu Yuttajaku Glinbanchuenu (0:3).

Bojan Lukežič (SM3) in Luka Trtnik (SM7) sta redni del sklenila z zmago in porazoma.

Manj od pričakovanj

„V posamičnem delu tekmovanja nismo dosegli pričakovanega. Iz skupine sta se v nadaljevanje uvrstila le Andreja Dolinar in Primož Kancler, ki pa sta v nadaljevanju takoj izgubila. Žal se nam na ta način še bolj oddaljujejo možnosti, da bi kdo od igralcev pridobil možnost, da se uvrsti na paraolimpijske igre v Tokiu,“ je po koncu prvega dela tekmovanja v Italiji povedal Damijan Lazar, trener, ki spremlja ekipo na mednarodnem tekmovanju.

Print Friendly, PDF & Email