Tretji dan finalnih tekmovanj na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade so slovenski tekmovalci povečali zbirko medalj na 17. Med najžlahtnejšimi je bila Anja Golčer na 25 m prsno, ki je zmagala v svoji skupini. Košarkarji jutri v polfinalu z neugodnim Izraelom.

Z drugim mestom sta navdušila judoist Žiga Vangoš ter atlet Mario Zajfrid na 400 metrov. Namiznotenisača Nik Jerković in Rok Mai Vodušek sta odlično začela v igri dvojic in najprej gladko zmagala 3:0, v drugem krogu pa z enakim izidom žal izgubila.

V boju za 2. mesto sta se ponovno zbrala in suvereno premagala dvojico z Malte ter prišla do srebra. Jeseničan Nik Jerković, učenec OŠ Poldeta Stražišarja, je tako srebru med posamezniki dodal še srebro v dvojicah.

Na 400 metrov je bil v svoji skupini tretji Martin Lešnik, tretja pa je bila tudi Tamara Korotaj na šprinterski razdalji 100 metrov. Oba atleta sta tako osvojila že vsak svojo drugo medaljo. Balinarka Lara Ilič je osvojila 4. mesto med posameznicami, četrti pa je bil tudi Urban Goltnik v plavanju na 25 metrov prsno.

Košarkarji se bodo jutri v polfinalu pomerili z Izraelci, s katerimi so igrali neodločeno že v predtekmovanju. Trenerja pravita, da so neugodni, saj imajo dolgo klop in hitre protinapade. Drugi polfinalni par je Avstralija-Nova Zelandija. Tekma bo ob 9.30 po našem času. Predzadnji tekmovalni dan čaka nastop na 10 kilometrov še kolesarja Uroša Bernika, balinarski dvojec Lara Ilič in Miha Zalokar, plavalca Alena Šošterja in Timoteja Galuniča, ki bosta tekmovala na 100 metrov prosto ter atletinjo Anamari Hadner na 400 metrov.

Zvečer bo delegacijo sprejel še veleposlanik Republike Slovenije v Emiratih g. Oto Pungartnik skupaj s tam živečimi Slovenci.

Foto: Marko Vidmar

Print Friendly, PDF & Email