Osrednja tekma predzadnjega tekmovalnega dne na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade v Abu Dhabiju je bil košarkarski polfinale proti Izraelu. Žal slovenskim specialnim košarkarjem ni uspelo, izgubili so 38:30.  »V prvi vrsti je treba fantom čestitati za ekipni duh, ki jih krasi skozi vso prvenstvo. Danes nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče,« je po porazu dejal trener Janža Blatnik. Jutri jih v tekmi za 3. mesto v zgodnjih jutranjih urah po slovenskem času čaka Nova Zelandija, ki so jo že premagali v predtekmovanju.

Plavalca uspešna

Pred jutrišnjim štafetnim nastopom na 4×50 mešano sta se danes v bazen podala še dva plavalca in vsak v svoji skupini osvojila medaljo. Alen Šošter je bil na 100 metrov prosto drugi, Timotej Galunič pa v isti disciplini tretji.

Zadnji tekmovalni dan bo na sporedu tudi atletska štafeta 4×100 metrov, od posameznikov pa je danes tekmovala le Anamari Hadner, ki je na 400 metrov osvojila 5. mesto.

Jutri bodo na 800 metrov tekli še Jožica Drač, Mario Zajfrid in Vinko Rešetar.

Kolesar Uroš Bernik je danes prav tako končal z nastopi, potem ko je bil v dirki na 10 km sedmi. Jutri bo tekmovala še njegova kolegica Simona Gaser na 1 km. Med dvojicami se bosta borila še balinarja Lara Ilič in Miha Zupan.

Ob koncu današnjega dne, ko se je bera medalj povečala na skupno 19, je ekipi sprejem pripravil veleposlanik Republike Slovenije v Emiratih g. Oto Pungartnik. »Ta dogodek med seboj zbližuje slovensko skupnost, ki se je danes zbrala tukaj zaradi vas, vaših uspehov. S tem ste tudi nam dali nov zagon,« je dejal veleposlanik, ki je športnikom in trenerjem podaril najboljšo čokolado v tistem koncu sveta.

Foto: Marko Vidmar

Print Friendly, PDF & Email