Ekipe NLB Wheel lige so 23. marca 2019 v športni dvorani Luke v Bihaću odigrale polfinalne tekme. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravila domača ekipa KIK Una Sana. Kot gostitelj se je KIK Una Sana v uvodni tekmi pomerila s hrvaško ekipo KKI Zagreb in zabeležila poraz. Zagrebčani so jih premagali z rezultatom 78:67.

V naslednji tekmi sta se pod koši srečali KIK Zmaj iz Gradačca in KKK Singidunum iz Beograda. Boljšo igro so prikazali igralci Gradačca, ki so Beograjčane ugnali z 66:51. Zgoraj omenjene ekipe se borijo za končna mesta od 5. do 8.

V tretji tekmi, bila je prva polfinalna, sta se pomerili KIK Sana iz Sanskega Mosta in RBB FlinkStones iz Graza. KIK Sana je morala priznati premoč avstrijski ekipi, ki jo je nadigrala s 75:60.

V zadnji tekmi polfinalnega tekmovanja sta se na parketu srečali še KKI Vrbas iz Banjaluke in ZŠIS-POK iz Slovenije. Prvaki pretekle sezone so slovensko ekipo kljub slabi igri v drugi četrtini premagali z 63:60.

Tekme sta sodila Sinan Ferizović (BiH) in Dražen Štrok (HR), spremljala pa tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner.

 

 

Liga NLB Wheel, polfinalni turnir, 23.3.
Kik UnaSana – KKI ZAGREB 67:78
KIK ZMAJ – KKK Singudunum 66:51
KIK Sana – RBB FLINKSTONES GRAZ 60:75
KKI VRBAS – ZŠIS-POK 63:60

KKI Vrbas – ZŠIS-POK 63:60(19:10, 6:19, 21:19, 17:12)
ZŠIS – POK: Slapničar 24, Gračner, 22, Kuduzović 7, Kamenik 4, Radić 3, Bojanec, Arh, Učakar, Lokar.
Prva peterka: Slapničar, Kuduzović, Bojanec, Arh, Kamenik.

„Izredno sem ponosen na fante, ki so se odlično upirali favoriziranem nasprotniku, evroligašu, ter dobro izpolnjevali naloge, ki so jim bile zadane. Kljub temu, da nismo nastopili v popolni postavi in smo imeli nekaj zdravstvenih težav, smo z dobro igro v obrambi, nasprotniku, ki slovi kot zelo potentna ekipa v napadu, kar je dokazal tudi v Evroligi, povzročili precej sivih las. Fantom nimam česa očitati, vendar pa menim, da je bilo na tekmi preveč kompenziranja pri sodniških odločitvah in smo tukaj potegnili kratko, vsekakor pa bom krivdo za poraz prevzel nase in je ne bom valil na sodnike. Rad bi pozval vse navijače, da nas pridejo podpret, 13. aprila na Vransko, ko se bomo borili za bronasto medaljo. Fantje so v zadnjem letu pokazali velik napredek, kljub temu, da so nam bile danes po porazu zrušene sanje, vem, da  bomo iz dane situacije prišli še močnejši,“ je po tekmi povedal trener ekipe Žiga Kobaševič.

Print Friendly, PDF & Email