Slovenski športniki, ki so sredi marca nastopali na igrah specialne olimpijade v Abu Dabiju, so se danes vrnili domov. Slovenska odprava je bila zelo uspešna, 27 športnikov je osvojilo 24 medalj, med njimi so bile tudi tri zlate.

V Abu Dabiju so med 15. in 21. marcem potekale letošnje poletne svetovne igre specialne olimpijade, največje tekmovanje za osebe z motnjami v duševnem razvoju, na katerih je tekmovalo tudi 27 slovenskih športnikov.

“Število držav je naraslo za 30, na 200 udeleženk. Standard tekmovališč in namestitve je bil tako visok kot še nikoli. Število prostovoljcev – neverjetno. Včasih se mi je zdelo, da jih je več kot nas. Prijaznost in ustrežljivost teh prostovoljcev pa je bila skoraj neskončna,” je organizacijsko plat iger videl vodja odprave Ljubo Miličevič, ki je ob tem spomnil, da se v Sloveniji ne zavedajo vsi točno, za kako dobro organizirane in na kako visokem nivoju igre je v Abu Dabiju in Dubaju sploh šlo.

So pa vsi člani odprave prišli na svoj račun na Letališču Jožeta Pučnika, kjer so jim domači, svojci, prijatelji, mentorji, trenerji in ostali ljudje dobre volje pripravili prisrčen sprejem.

Zastavo specialne olimpijade, svetovnega gibanja, ki je lani obeležilo 50-letnico obstoja, so dobili švedski prireditelji, ki bodo leta 2021 izvedli zimske igre, naslednje poletno tekmovanje pa bo leta 2023 v Berlinu.

Print Friendly, PDF & Email