Mednarodni paralimpijski komite je obelodanil, da bo svetovno prvenstvo v paraplavanju med 9. in 15. septembrom potekalo v Londonu. Tekmovanje bi morala gostiti Malezija, a je bilo prvenstvo od tam prestavljeno v Evropo. To bo že deveto svetovno prvenstvo po vrsti, Velika Britanija pa gosti tekmovanje drugič – prvič po letu 2015, ko je bilo prvenstvo v škotskem Glasgowu.

„Ne dvomim, da bo celotna paraplavalna skupnost znala ceniti vsa prizadevanja organizatorjev za izvedbo tekmovanja. Londonski Aquatics Center pa nosi s sabo obilo fantastičnih spominov na paralimpijske igre leta 2012. Zato sem prepričan, da so in bodo športnike veseli in navdušeni ob vrnitvi na znano prizorišče,“ je Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja pospremil odločitev o izboru Londona za gostitelja prvenstva.

Darko in Aleš

Leta 2015 sta na SP v Glasgowu nastopila Darko Đurić in Aleš Sečnik. Najvišje je bil uvrščen Đurić, ki je plaval štirikrat v finalu, na 200m prosto je bil šesti.

„Razveselil sem se novice, da bo prvenstvo gostil London. Angleži slovijo kot dobri organizatorji. Verjamem, da bo tudi tokrat tako. V Londonu nas čaka odličen bazen. To pomeni, da je dovolj prostora, vse dostopno, prostor pa svetel. Da mi ni treba paziti na vsak milimeter. V tem hipu treniram in delam na bazi. O prvenstvu v Londonu pa le še to: tja želim priti v dobri formi,“ pa je dodal naš plavalni as Darko Đurić.

Print Friendly, PDF & Email