Za nami je uvodni dan največjega namiznoteniškega turnirja za športnike invalide. Kar 427 se jih je podalo v boj v Laškem v dvorani Tri lilije, kjer bomo jutri, v četrtek dobili prvakinje in prvake v posamični konkurenci na 16. Slovenia Open Thermana Laško.

Štirje od petih

Dobre novice pa prihajajo tudi iz slovenskega tabora. Andreja Dolinar, Primož Kancler, Bojan Lukežič in Luka Trtnik so se uvrstili v izločilne boje! Uvodoma je izpadla le Barbara Meglič. Fantovski trio je s prvim krogom izločilnih bojev opravil že nocoj, med 16 najboljših se je uvrstil Bojan Lukežič, Trtnik in Kancler pa sta izpadla.

Trtnik hotel na silo

„Dosegli smo lep ekipni uspeh, kar štirje od petih so prišli v izločilne boje. Vesel sem, ker sta se med 16 najboljših uvrstila Andreja Dolinar in Bojan Lukežič. Lepo priložnost za to je imel tudi Primož Kancler, ki pa v dani situaciji ni odreagiral najboljše. Preveč na silo pa je boj za TOP 16 odigral tudi Luka Trtnik in izpadel,“ je obračune naše četverice ocenil trener Darko Kojadinovič, ki je ob tem spomnil, da je tudi Barbara Meglič nudila več kot dostojen odpor favorizirani Britanki.

Po Japoncu številka ena

„Uvodna tekma je bila katastrofalna, potem se mi je odprlo. Proti Japoncu pa sem odigral izjemno. Jutri pa je pred mano misija nemogoče, saj igram proti številki ena. Imava pa zato veliko večje ambicije s Primožem Kanclerjem v ekipni konkurenci,“ pa je povedal Bojan Lukežič.

Jutri po 18. uri se v Laškem začnejo tudi ekipni obračuni.

Uvodna slovesnost

Tekmovanje se je sicer začelo ob 8.30 zjutraj, ko sta v dvorani zbrane nagovorila Mojca Leskovar, predsednica uprave Thermana, d. d., družba dobrega počutja in Franc Zdolšek, župan občine Laško.

16. Slovenija Open Thermana Laško:

osmina finala, 9.5.
Lukežič – Feng (9.00)
Dolinar – Vasileva (RUS) (11.0)

šestnajstina finala, 8.5.
Kancler – Van Emburgh (ZDA) 0:3
Lukežič – Joshida (JAP) 3:0
Trtnik – Salmin Filho (BRA) 0:3

predtekmovanje, 8.5.

Luka Trtnik:
Trtnik – Yan (KIT) 0:3
Trtnik – Kaniuka (ARG) 3:0

Andreja Dolinar:
Dolinar – Zhang (KIT) 0:3
Dolinar – Šišić (HRV) 3:0

Barbara Meglič:
Meglič – Gu (KIT) 0:3
Meglič – Shackleton (VB) 0:3

Primož Kancler:
Kancler – Feng (KIT) 0:3
Kancler – Svatos (CZ) 3:2

Bojan Lukežič:
Lukežič – Schmidberger (NEM) 0:3
Lukežič – Rodriguez (ŠPA) 3:2

:: Videoprenos tekmovanja

Print Friendly, PDF & Email