Slovenska peterica dobila tekmece

/, Zadnje novice/Slovenska peterica dobila tekmece

Slovenska peterica dobila tekmece

V Laškem je vse pripravljeno na skorajšnji začetek 16. Slovenia Open Thermana Laško, največjega turnirja za športnike invalide v namiznem tenisu. Točno 427 tekmovalk in tekmovalcev iz 43 držav (pred dvema urama je svojo udeležbo odpovedal Egipt) se bo merilo za naslove najboljših, za nameček pa zbiralo nujno potrebne točke za prihajajoče paralimpijske igre v Tokiu.

Izjemna kvaliteta

O realni moči tekmovanja priča pogled na zadnje paralimpijske igre in laureate. Kar 16 dobitnic oz. dobitnikov paralimpijskega zlata je v Laškem! V mestu ob Savinji bodo igrale aktualne paralimpijske prvakinje Liu Jing ( razred 1-2), Xue Juan (3), Borislava Perić Ranković (4), Zhang Bian (5), Mao Jingdian (8), Liu Meng (9) in Natalia Kosmina (11) ter aktualni paralimpijski prvaki iz Ria: Rob Davies (1), Fabien Lamirault (2), Feng Panfeng (3), Abdullah Ozturk (4), Cao Ningning (5), Peter Rosenmeier (6), Will Bayley (7), Zhao Shuai (8) in Florian Acker (11).

Govoril bo za mizo

Slovenija na tekmovanju nima postavljenih igralk ali igralcev.

„Zelo težko povem, v kakšni formi sem. Sem pa treniral kot za vsak turnir dosedaj. Menim, da lahko pričakujem dobre tekme. Ne bom razglabljal, kam želim, kam ciljam. Raje bom govoril za mizo. Konkurenca na turnirju je vedno močna. Če hočeš imeti kakšno možnost, moraš biti dobro pripravljen,“ je povedal 21-letni Luka Trtnik, ki bo začel nastop na svojem 5. odprtem prvenstvu Slovenije. Poleg njega se bodo za odmevne rezultate potegovali še Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Primož Kancler in Bojan Lukežič.

Luka Trtnik:
Trtnik – Yan (KIT) (12.30)
Trtnik – Kaniuka (ARG) (16.30)

Andreja Dolinar:
Dolinar – Zhang (KIT) (15.00)
Dolinar – Sišić (HRV) (18.30)

Barbara Meglič:
Meglič – Gu (KIT) (11.00)
Meglil – Shackleton (VB) (18.30)

Primož Kancler:
Kancler – Feng (KIT) (9.00)
Kancler – Svatos (CZ) (16.30)

Bojan Lukežič:
Lukežič – Schmidberger (NEM) (13.00)
Lukežič – Rodriguez (16.30)

Iz slovenskega tabora (avdio izjave Barbara Meglič, Andreja Dolinar, Bojan Lukežič in Luka Trtnik):


Obisk iz RK Pivovarna Laško

Parašport je v regiji, ki gosti turnir od leta 2004, lepo sprejet. Dokaz za to je bil tudi tokratni torek. V RK Pivovarna Laško precej pozornosti namenijo družbeno odgovornim akcijam. Pred časom so podprli rokomet na vozičkih, zdaj pa je prišel v našo sredino rokometni as Domen Makuc. V Laškem je ta nadarjeni igralec spoznal Britanca Willa Bayleyja, s katerim sta odigrala tudi nekaj točk, ob koncu pa povabila vse zbrane v dvorano Tri lilije. „Počaščen sem, da sem se lahko danes malo preizkusil s tako uspešnim igralcem, kot je Will. Seveda mu nisem bil niti malo konkurenčen, ampak, ko je odigral na le nekaj odstotkih svojih zmožnosti, potem sva lahko odigrala nekaj izmenjav (smeh). Doma večkrat odigramo partijo namiznega tenisa in do danes sem mislil, da sem dober in da znam igrati, ampak sedaj ko mi je stal nasproti Will, sem videl, da temu ni tako. Njegov trener nam je predstavil njegovo celotno zgodbo, omejitve, kako trenira po šest ur na dan, kako se trudi doseči cilj, ki si ga je zastavil ter kakšna je bila prvotna pot do uspehov in lahko rečem le poklon do tal. Takšna odločnost nas lahko nauči veliko. Kljub omejitvam, ki jih ima on, oziroma ostali športniki invalidi, s treningom, odrekanjem, borbo, dosegajo uspehe in rezultate, ki so nam lahko vsem le za vzor. Že samo zaradi tega se jih splača podpreti v živo v Laškem, iz prve roke pa vam lahko zagotovim, da igrajo izjemen namizni tenis,“ je povedal Makuc, ki je vsem zbranim zaželel uspešne nastope.

Tekmovanje se začne v sredo ob 9.00, prvi in drugi dan sta namenjena posamični konkurenci, petek in sobota pa ekipnim bojem. V štirih dneh bo odigranih okoli 2200 iger, vse pa bo moč spremljati tudi v neposrednem prenosu na spletni strani tekmovanja (https://sloveniattopen.si/livestream/)

Print Friendly, PDF & Email
2019-05-07T22:52:42+02:00 7. maja, 2019|

test

fwdwwgiguwgh