Kegljaška reprezentanca slepih in slabovidnih se je vrnila z evropskega prvenstva v Zagrebu, kjer je nastopilo 88 tekmovalk in tekmovalcev iz devetih držav. Slovenija je nastopila v postavi Mitja Osolnik, Darjo Vogrič, Igor Žagar, Tomaž Furlan, Jože Lampe, Marijan Žalar, Franci Tomšič, Sašo Kajtna, Karmen Vogrič in Marija Fras. Ekipo je vodil selektor Franci Pirc.

Moška ekipa je zasedla 4. mesto. Med posamezniki je v kategoriji kombinacija B2 Jože Lampe zasedel 2. mesto, evropski prvak pa je postal Marjan Žalar (B3 posamično).

V finale so se uvrstili Mitja Osolnik (B1), ki je zasedel 5. mesto posamično in 6. v kombinaciji. Jože Lampe (B2) je bil 5. v posamični konkurenci in srebrn v kombinaciji. Žalar je naslovu v posamični konkurenci dodal 4. mesto v kombinaciji. Omenimo še nastop Saša Kajtna (7. in 6. mesto v posamično in kombinaciji).

Med mešanimi pari sta par Karmen Vogrič in Mitja Osolnik izpadla proti kasnejšima zmagovalcema v četrtfinalu. Par Marija Fras in Marjan Žalar pa je izpadel v polfinalu in na koncu zasedel 4. mesto.

Print Friendly, PDF & Email