Danes je na Finsko v Helsinke odpotovala slovenska odprava, ki jo v petek, 28. junija, čakajo uvodni nastopi na evropskih paraigrah mladih. Na evropski ravni se bodo preizkusili Luka Trtnik (paranamizni tenis), Robi Kogovšek (paraatletika) in trije paraplavalci Aljaž Vejnovič, Patrik Jagodic in Tim Žnidaršič Svenšek.

Vodja odprave je Jana Čander (tudi trenerka paraplavanja), za strokovno plat skrbita še Gašper Tanšek (trener paraatletike) in Darko Kojadinović (trener paranamiznega tenisa).

„Tokrat bo finski Lahti tisto središče, ki si ga bodo mladi športniki invalidi na začetku svoje športne poti zapomnili kot eno prvih tekmovanj. Tudi tokrat na Filmsko odhaja močna ekipa slovenskih mladih športnikov. Vse več svojega dela usmerjamo v pridobitev mladih slovenskih športnikov invalidov in s tem poskušamo krepiti mrežo lokalnega vključevanja. S Programom Postani športnik, razvili smo ga v partnerskem sodelovanju z Lidl Slovenija, na več načinov nagovarjamo invalide, da se vključijo programe športa. Seveda nas tokratna tako številčna odprava navdihuje z optimizmom, da smo na pravi poti pri vključevanju mladih v programe športa. Vsem udeležencem iger mladih želim, da pokažejo svoje najboljše športne dosežke, za katere so več let trdo trenirali. Mladi se naj naužijejo dodatnih motivacij in izzivov, da bodo svojo športno pot še naprej gradili skozi leta,“ pa mlade ob odhodu nagovori Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskega komiteja.

V petek, 28.6., s tekmovanji začneta Trtnik in Kogovšek, plavalci pa v soboto, 29.6.

:: Uradna spletna stran iger

Print Friendly, PDF & Email