V Osijeku se 25. julija začenja tekmovanje za svetovni pokal v parastrelstvu. Žal pa se na tem tekmovanju na Hrvaškem ne bodo dosegale kvote za prihajajoče paralimpijske igre v Tokiu. Je pa tekma v Osijeku generalka, edina in zadnja tekma, pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Sydneyu, kjer se bodo dosegale kvote.

Brez Veselke in Gorazda

V Osijek žal ponovno odhaja ekipa v okrnjeni sestavi. Tekme se bosta udeležila zgolj  Franc Pinter Ančo (R1 – zračna puška stoje, R3 – zračna puška leže) in pa Damjan Pavlin (R4 – zračna puška stoje, R5 – zračna puška leže).

„Veselka Pevec je sicer že začela z občasnimi treningi, žal pa še ni pripravljena na potovanja, tako, da se zelo verjetno ne bo udeležila SP v Avstraliji. Gorazd F. Tiršek pa po dogovoru izpušča tudi tekmo v Osijeku, odločitev o poti v Avstralijo pa bo sprejeta zadnje dneve pred končno prijavo, glede na njegovo zdravstveno stanje. Zaradi operacije kolena (Aleš Kosmač) in službenih obveznosti (Polona Sladič) bosta tokrat manjkala tudi oba trenerja, ki jih bosta nadomestili dve odlični slovenski strelki, Sonja Benčina in Urška Kuharič. Od obeh strelcev se pričakuje, da ponovita rezultate s treningov in s tem dokažeta, da še vedno sodita v širši svetovni vrh,“ je še dodala selektorica Polona Sladič.

Print Friendly, PDF & Email