Zaradi zdravstvenih težav Veselke Pevec in Gorazda F. Tirška je bila ekipa spet polovična na tokratni tekmi svetovnega pokala v Osijeku.

Uvrstitve v Osijeku:

Franc Pinter:

9. (608.5) zračna puška stoje
32. (526,0) zračna puška leže

Damjan Pavlin:
20. (619,8) zračna puška stoje
diskvalificija zračna puška leže

„Kljub temu, da na tekmi ni bilo kvot, se jo je bilo potrebno udeležiti, saj smo se letos udeležili samo ene tekme (februarja WC Al Ain), oktobra pa je na vrsti svetovno prvenstvo v Sydneyu. Oba strelca sta na treningih kazala dobro formo, sta pa  trenutno oba konkurenčna zgolj v eni disciplini od obeh, ki jih streljata. Žal Franc Pinter – Ančo, ni uspel ponoviti rezultatov s treningov, s katerimi bi zagotovo prišel v finale. Res je, da so bili rezultati na splošno slabši vsaj za pet krogov, vendar bo potrebno narediti detajlno analizo, zakaj tak rezultat,“ uvodoma pove trenerka Polona Sladič.

„Damjan Pavlin je v svoji paradni disciplini – leže nastopil v okviru pričakovanj, a žal bil potem na ponovni kontroli opreme po tekmi diskvalificiran zaradi vzmeti na stojalu. Vzmet, ki je šla od Ria 2016 dalje skozi vse kontrole opreme in tudi »re-checke« in tudi v Osijeku pred začetkom tekmovanja normalno skozi kontrolo opreme, se na re-checku ni dovolj upognila (2 mm), zaradi česar je bil Damjan diskvalificiran. Škoda, kajti s svojim streljanjem je dokazal, da dela v pravo smer in da drži stik s konkurenco,“ še doda Polona Sladič, ki zapis sklene s pohvalo na račun trenerskega kadra, ki je spremljal Pinterja in Pavlina: „Ob tem je potrebno pohvaliti tudi obe spremljevalki, sicer odlični slovenski strelki Sonjo Benčina in Urško Kuharič, ki sta opravili odlično delo!“

Print Friendly, PDF & Email