Slovenska reprezentanca v sprintu na mirnih vodah je v Ljubljani predstavila cilje za najpomembnejšo tekmo sezone – svetovno prvenstvo v Szegedu, ki bo med 20. in 25. avgustom. Na prvenstvu, ki bo štela tudi za pridobivanje olimpijskih kvot za Tokio 2020, bo šest slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Med njimi bo tudi naš parakajakaš Dejan Fabčič!

“Sistem je krut in zahteven, kvot je malo. Pri kajakaških enojcih po pet, pri kajakaških dvojcih šest, šest jih je tudi v kategoriji parakajaka KL2, kjer bo tekmoval Fabčič,” je uvodoma pojasnil direktor Kajakaške zveze Slovenije Andrej Jelenc.

V parakajaku bo olimpijsko kvoto lovil Fabčič. Ta je bil lani na pragu konca kariere, potem ko so rezultati padli. V najboljšem obdobju je bil tretji na EP, peti na SP in šesti na paraolimpijskih igrah.
Ob tem velja omeniti, da se je Dejan letos navdušil tudi nad lokostrelstvo, za to gredo predvsem zasluge hčerki, ki jo je vozil na treninge. Potem se je preizkusil tudi sam. Na to je začel s treningi pod taktirko trenerke Brine Božič, nastopil je tudi na svetovnem prvenstvu, kjer je pridobil tudi ustrezno klasifikacijo.

Dejan Fabčič o ciljih na SP in motivu zavoljo nastopa na paralimpijskih igrah:

Z novim trenerjem

Zdaj se znova počuti zelo dobro, v čolnu pa je našel nove motive in izzive. “Spremenili smo tehniko, zavesljaj, treningi so drugačni, odkar sem začel sodelovati s Stjepanom Janićem. Čoln je bolj stabilen, bolje teče. Na SP odhajam z dobrimi upi na dobro uvrstitev,” pravi Fabčič.

Reprezentanca je včeraj odpotovala na Madžarsko, Dejan Fabčič bo prvič nastopil v sredo dopoldan (predtekmovanja se začnejo po 9. uri), polfinale je isti dan popoldan. Finale A in finale B sta na sporedu v soboto.

Print Friendly, PDF & Email