Zveza za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite si še naprej prizadeva za vzpostavitev dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. Zavoljo tega je skupaj z Lidl Slovenija razvila program Postani športnik. Da bi šport približali tako mladim kot njihovim staršem, pa letos prvič v Laškem v Hotelu Zdravilišče Laško organiziramo športni tabor za mlade in njihove družine.

Uvod z Darkom Đurićem

V Laškem se bomo zbrali med 23. in 25. avgustom, mladi in starši pa bodo imeli na voljo obilo aktivnosti, skozi katere bodo lahko v praksi spoznali šport in njegove pozitivne učinke na posameznika.  V sklopu tabora, ki ga letos podpira in subvencionira Zveza za šport invalidov SlovenijeParalimpijski komite, bodo zbrani že v petek prisluhnili paralimpijcu in dvakratnemu svetovnemu prvaku Darku Đuriću.

V soboto bo dr. Boro Štrumbelj predstavil širok diapazon paralimpijskih športov. Temu pa bo sledila prezentacija športov v dvorani Tri lilije in v OŠ Debra. Začelo se bo z namiznim tenisom, nadaljeval s košarko na vozičkih (demonstrator selektor Žiga Kobaševič in košarkaji) in parakolesarstvom (selektor Luka Kovic). Vmes bo zbrane pozdravil Zdravko Lidl, Toyota Slovenija pa bo predstavila svoje vozilo, prilagojeno invalidom. Popoldne bo paraplavalna trenerka Kristina Žagar zbranim predstavila paraplavanje. Večer se bo sklenil z druženjem in posebnim paralimpijskim kvizom za družine.

Športne igre in medijski dan Nedelja prinaša predavanje na temo partnerstva (mag. Natalija Spark) in starševstva ter vzgoje (dr. Tjaša Filipčič). Udeleženke in udeleženci tabora bodo deležni predstavitve dvoranskega balinanja (boccio bo predstavila selektorica Maja Bobnar) in paraatletike (trener Luka Cmok). Dan bomo sklenili s športnimi igrami za vse udeležence v telovadnici OŠ Debra, kjer bo družine spodbujal tudi Levček Mark, nagrade za družine pa prispevali Loterija Slovenije in Zavarovalnica Triglav.

Korak naprej programa Postani športnik

„Program Postani športnik nadaljuje svojo novo pot razvoja s prvim športnim taborom za mlade invalide. Otroke in starše bomo popeljali v aktivna športna dogajanja, kjer se bo našlo za vsakega nekaj. Otroci bodo spoznavali športne aktivnosti, ki so za njih primerne, starši pa bodo od naših strokovnjakov izvedeli, kako so lahko na pravilen način v podporo in oporo, ko se njihovi otroci vključujejo v športne programe. Ne bo manjkalo zabavnih iger, kjer bodo naši sponzorji in podporniki poskrbeli, da bodo imela zabavne igre tudi nagrade. Vse skupaj bo zelo poučno zabavno in športno aktivno. Z jasno željo, približati športom mladim, saj prav ukvarjanje s (primernim) športom nudi toliko pozitivnih učinkov na življenje invalidov,“ pa je ob tej priložnosti povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov SlovenijeParalimpijskega komiteja.

V nedeljo, 25.8., bo v okviru tabora potekal tudi medijski dan (začnemo ob 9.00, končamo ob 13.00), ko bodo predavatelji, mladi športniki, družine in predstavniki Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijskega komiteja na voljo za izjave.

Print Friendly, PDF & Email