Danes je velik in pomemben dan za Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite in njene partnerje, podpornike. V Laškem se danes začenja prvi športni tabor za mlade športnike in njihove družine, zveza pa kamp organizira, vodi in subvencionira. Z jasno željo po uresničevanju vizije za vzpostavitev dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti. Zavoljo tega je skupaj z Lidl Slovenija razvila program Postani športnik. Tabor v Laškem je korak v pravo smer.

Uvod z Darkom Đurićem

V Laškem se bomo zbrali med 23. in 25. avgustom, mladi in starši pa bodo imeli na voljo obilo aktivnosti, skozi katere bodo lahko v praksi spoznali šport in njegove pozitivne učinke na posameznika.  V sklopu tabora bodo zbrani že v petek prisluhnili paralimpijcu in dvakratnemu svetovnemu prvaku Darku Đuriću.

Na kampu bodo predavali dr. Boro Štrumbelj, selektor košarke na vozičkih Žiga Kobaševič, selektor parakolesarjev Luka Kovic, paraplavalna trenerka Kristina Žagar, mag. Natalija Spark, dr. Tjaša Filipčič, selektorica boccia reprezentance Maja Bobnar in trener paraatletike Luka Cmok.

Medijski dan

Sobotni dan bomo sklenili s kvizom za družine.

Nedelja bo namenjena tudi medijem, svoj prihod so že napovedale televizijske hiše TV Slovenija in Sportklub in TV Celje, z nami bodo tudi novinarji Večera.

Print Friendly, PDF & Email