Alen Kobilica bo jutri, 14.9., ob 10.31 na štartu paratriatlonskega evropskega prvenstva v španski Valenciji. Na tekmi bo Alena spremljal Jaroslav Kovačič. To bo za Alena tretja tekma v treh vikendih.

Omejen ogled kolesarske proge

„Tak ja bil koledar tekmovanj in temu smo se morali prilagoditi. Po zadnji tekmi svetovnega pokala v španskem Banyolesu smo ostali kar v Španiji in izkoristili dobre pogoje za trening. Selitev v Valencijo ni bila naporna, saj je od Banyolesa oddaljena štiri ure vožnje. Kot ponavadi imamo veliko dela z ogledom proge, saj je izjemno pomembno, da Alen in Jaro osvojita in pomnita vsak delček proge, le tako lahko v sami tekmi izkoristita ves svoj potencial. Nenavadno je sicer, da se je organizator odločil, da ne bo izvedel ogleda kolesarske proge, verjetno je temu tako zaradi prometne ureditve, ki je tu v Valenciji izjemno zahtevna. Kljub vsemu smo poskušali sami opraviti z ogledom, kolikor je pač dopuščal promet na cesti,“ javlja Grega Nahtigal, vodja ekipe Alena Kobilice.

„Konkurenca na evropskem prvenstvu je taka kot se spodobi. Evropa namreč slovi kot triatlonska in paratriatlonska velesila in tukaj ni nič drugače. Na štart so sprejeli 11 najboljših tekmovalcev z lestvice svetovnega točkovanja. Alen se počiti dobro, prisotno je sicer nekaj nervoze, ki pa je le posledica zavedanja, da je mogoče ob optimalnem nastopu osvojiti visoka mesta, temu primerna pa so tudi pričakovanja. Dejstvo je, da uvrstitev med prvih sedem zagotavlja osvojitev pomembnih točk v kvalifikacijskem obdobju za paralimpijske igre v Tokiju 2020,“ sklene Nahtigal.

Print Friendly, PDF & Email