Pred dvema letoma je Zveza za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite v Laškem izredno uspešno in zgledno organizirala evropsko prvenstvo v paranamiznem tenisu. Dve leti za tem pa se igralke in igralci merijo na Švedskem, kjer se jutri, v ponedeljek, 16.9., začenja tekmovanje za odličja najboljših na Stari celini.

Trojec na Švedsko

Slovenske barve zastopa trojec Andreja Dolinar, Luka Trtnik, Primož Kancler. Bojan Lukežič je moral zavoljo bolezni ostati doma.

„Minili sta dve leti, odkar je Laško gostil EPINT 2017, evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za parašportnike. Tokrat je organizacijo evropskega prvenstva pridobila Švedska, natančneje mesto Helsingborg. Slovenska ekipa odhaja na Švedsko s z igralko Andrejo Dolinar in igralcema Luko Trtnikom ter Primožem Kanclerjem. Žal je moral doma ostati Bojan Lukežič, ki ima nekaj težav z zdravjem. Največ se pričakuje od mlajših igralcev: Trtnika in Kanclerja. Primož je na Češkem pokazal svoj napredek in upajmo, da bo znal to formo zadržati tudi skozi EP. Trtnik pa bo poskušal z dobro igro konkurirati močnim igralcem v skupini 7, kjer nastopa,“ pa je pred začetkom tekmovanja povedal selektor Damijan Lazar, ki spremlja ekipo na tekmovanju.

Današnja nedelja je namenjena treningu, zvečer pa bo opravljen žreb tekmovanja.

:: Uradna spletna stran prvenstva

:: Rezultati v živo

Print Friendly, PDF & Email