Na letošnji prireditvi v Portorožu, Dnevi OKS-ZŠZ, so podelili tudi priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Prejemniki priznanj SREBRNI ZNAK za športnike:

Srebrni znak prejme Jože Lampe za doseženo 2. mesto na EP kegljanje za slepe B2, zaradi odsotnosti bo priznanje prevzel Franci Pirc.

Srebrni znak prejme Luka Trtnik za doseženo 2. mesto na evropskih igrah v paranamiznem tenisu.

Prejemniki priznanj ZLATI ZNAK za športnike in BRONASTA PLAKETA za trenerje:

Zlati znak prejme Marjan Žalar za doseženo 1. mesto na EP v kegljanju za slepe B3, ker je odsoten bo priznanje prevzel njegov trener Franci Pirc, ki je prejemnik bronaste plakete.

Zlati znak prejme Tim Žnidaršič Svenšek za doseženo 1. mesto na evropskih igrah v paraplavanju 50m delfin. Bronasto plaketo prejme trenerka Jana Čander, ker je trenutno v tujini, bo priznanje prevzel Timov oče Aleš Svenšek.

ČASTNA LISTINA OKS-ZŠZ za življenjsko delo v športu:

Matija Krnc ZA ŽIVLJENJSKO DELO V ŠPORTU Matija Krnc je dolgoletni delavec, ki se je z namiznim tenisom pričel ukvarjati že davnega leta 1956 kot član kluba Krim. Že več kot 55 let je dejaven na mednarodnih tekmovanjih, ki so potekali v Sloveniji in v tujini in sodeloval je na več kot 500 turnirjih. Kot predstavnik zveze je sodeloval na olimpijskih igrah, svetovnih, evropskih prvenstvih in drugih prvenstvih. Matija Krnc je bil pobudnik integracije invalidskega športa v tekmovalne programe namiznega tenisa. Bil je pobudnik integracije študentskega športa s tekmovalnim športom. S svojim prizadevanjem in delom pa je veliko prispeval tudi na medijskem področju, pri pripravi publikacij NTZS in je trenutno glavni in odgovorni urednik revije Bela žogica, ki obstaja že več kot 60 let. Še posebej pa je potrebno izpostaviti njegovo vlogo pri organizaciji velikih tekmovanj v namiznem tenisu, ki jih je bodisi vodil ali pa deloval kot vrhovni sodnik in je tudi vrhovni mednarodni sodnik. Glede na to, da danes beležimo Dan ustanovitve OKS, pa lahko ponosno zapišemo, da je bil Matija Krnc kot predstavnik namiznega tenisa prisoten na ustanovitvi OKS 15. oktobra 1991.

Vir: OKS – ZŠZ

Print Friendly, PDF & Email