V nemškem Bonnu se je včeraj sklenilo srečanje predstavnikov nacionalnih paralimpijskih komitejev. Mednarodni paralimpijski komite je s konferenco in generalno skupščino obeležil tudi 30 let uspešnega delovanja. Zasedanja se je udeležil Gregor Gračner, podpredsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite.

Kot je povedal Gračner, so prvi dan namenili dogajanju v Tokiu, kjer se 25.8. 2020 začnejo paralimpijske igre. Na konferenci in razpravi je vodstvo organizacije prisluhnilo pobudam in vprašanjem nacionalnih komitejev. Zadnja dva dneva sta bila namenjena organizaciji generalne skupščine, ki poteka vsaki dve leti. Po sprejetju dnevnega reda so prisluhnili Andrewu Parsonsu, predsedniku Mednarodnega paralimpiksega komiteja. Predsednik je predstavil obširno revidirano (finančno) poročilo za obdobje 2017-2018. Predstavniki Pekinga pa so predstavili potek priprav na zimske paralimpijske igre, ki bodo 2022. na Kitajskem.

„Tri desetletja delovanja IPC dobiva novi zalet k še bolj organiziranem delovanju,“ je po koncu delovnega obiska v Nemčiji sklenil Gregor Gračner.

Print Friendly, PDF & Email