V petek se v nemškem Bonnu začenja svetovno prvenstvo v športnem paraplesu. Slovenija bo pod taktirko trenerja Andreja Novotnyja nastopila v močni in številni odpravi.

Slovenske barve zastopajo: 

– Amir Alibabić (single men 1 in single men freestyle 1)

– Lara Nedeljkovič (single women 2)

– Amir Alibabić in Kaja Cizelj (combi freestyle 1, combi latin 1)

– Lara Nedeljkovič in Klemen Dremelj (combi standard 2, combi latin 2)

– Nino Batagelj in Sara Štirn (combi freestyle 1, combi standard 1)

– Martina Smodiš in Roman Maček (combi standard 2, combi latin 2)

– Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi freestyle 1, combi standard 1)

– Miha Rednak in Breda Košir (combi standard 1, combi latin 1)

Pričakovanja

„Upamo na polfinala v večini kategorij ter finala vsaj v nekaterih. Amir v kategoriji Single men freestyle 1 brani srebrno medaljo izpred dveh let v Belgiji. Težko je napovedati rezultat, saj konkurenca nikakor ne počiva. Potihoma vseeno upamo, da kateremu od plesalcev ali plesnih parov uspe poseči v boj za medalje. Za tri plesne pare je letošnje SP tudi prvo veliko tekmovanje in pomeni predvsem nabiranje izkušenj. To sicer ne pomeni, da se bodo zadovoljili z uvrstitvami na repu razpredelnice. Letošnje svetovno prvenstvo bo sicer polno presežkov. Tako po številu plesalcev (okoli 250) kot po številu udeleženih držav (24 z vseh kontinentov razen Avstralije). Po štirih letih prepovedi, zaradi dopinške afere, se vračajo tudi ruski paraplesalci v polnem številu. Tudi slovenska reprezentanca v paraplesu je najštevilčnejša do sedaj (12 plesalcev oz. 6 plesnih parov),“ pove trener Novotny.

Januarja DP

S svetovnim prvenstvom se zaključuje letošnje tekmovalno leto. Temu bo sledilo nekaj počitka, a ne prav veliko, saj plesalce že 25. januarja 2020 čaka Državno prvenstvo v standardnih plesih.

Print Friendly, PDF & Email