Največje tekmovanje športnikov invalidov, paraolimpijske igre, so oddaljene manj kot leto dni. V želji, da bi parašportnikom zagotovili optimalne pogoje, s eje ekipa odpravila na Kanarske otoke, del tega je tudi paraplavalec Darko Đurić, ki vadi pod taktirko trenerja Emila Tahiroviča.

„Prvi vtisi o treningu so dobri, za mano je že 10 vodnih treningov in trije v fitnesu. Bazeni so super, vreme nam je naklonjeno, zelo enostavno je tu trenirati,“ nam je v soboto dejal Darko, ki mu je dan dnevu enak. Po zajtrku med 9. in 11. uro že trenira, temu sledi vadba v fitnesu, v bazenu je spet med 16. in 18. uro.

Jasen plan

„V teh pripravah bi rada s trenerjem dvignila mojo hitrosti. Zdaj smo delali sicer bazo, a že čutim, da postajam hitrejši. V nadaljevanju sezone me čaka precej tekem, kjer bom pilil formo. Maja je tudi evropsko prvenstvo na Madeiri, konec avgusta pa paraolimpijske igre,“ Darko razkrije delokrog do prihodnjega avgusta.

Druženje z ekipo

Tudi Darko pa pozdravlja idejo, da so tokratnih premiernih pripravah zbrala široka paleta športnikov. „Kaka urica prostega časa se najde. Lepo je, podružimo se. Kak bilijard odigramo in kavo spijemo skupaj,“ sklene Đurić, ki odhaja na svoje tretje paraolimpijske igre.

Print Friendly, PDF & Email