„Treningi potekajo odlično po zastavljenem planu in tudi forma se stopnjuje,“ sporoča s Kanarskih otokov Tadej Enci, atlet, tekač na 400 metrov. Skupaj s paraolimpijsko ekipo se na otokih večne pomladi pripravlja na novo sezono.

„S trenerjem Gregorjem Doberškom sva vsakodnevno v stiku in treniram po vnaprej sestavljenem planu, veliko primore tudi strokovna pomoč ostalih trenerjev, ki so prisotni na pripravah,“ pove Enci, ki je vesel, ker je del odprave na Lanzarote. „V atletiki imamo doma v zimskem času slabe razmere za trening, zato so priprave v toplejših krajih več kot dobrodošle. Zelo pozotivno vpliva tudi sprememba okolja, tukaj na Kanarskih otokih imamo odlične pogoje za dober trening,“ pojasni Tadej, ki pogleduje v leto 2020.

Na Poljsko

„Prihodnje leto bo zame zelo pomembno zaradi nastopa na svetovnem prvenstvu gluhih, ki bo na sporedu konec julija 2020 na Poljskem,“ navrže Enci.

„Prosti čas na pripravah je namenjen počitku in regeneraciji po napornih treningih, seveda pa ne manjka niti druženja z ostalimi člani odprave in paraolimpijci, ki skupaj skoraj vsak večer odigramo kakšno partijo biljarda. Vzdušje v ekipi je res super,“ še doda Tadej.

Print Friendly, PDF & Email