Krovna organizacija za šport invalidov v Sloveniji bo v leto 2020 vstopila s spremenjenim imenom – po novem se bo imenovala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS – SPK).


Do spremembe je prišlo v skladu z določili statuta, veljavnega temeljnega akta zveze. Zveza je spremembe temeljnega sprejela na redni skupščini 10. aprila 2019, predlog o spremembi imena pa je obravnavala tudi na izredni skupščini 5. decembra 2019.

Kaj se je spremenilo?

Pod 4. točko dnevnega reda so prisotni člani skupščine sprejeli spremembo imena iz
Zveza za šport invalidov Slovenije – Paralimpijski komite (ZŠIS – POK) v Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite (Zveza ŠIS – SPK). Angleška verzija imena bo Sports federation for the disabled of Slovenija – Slovenian paralympic committee (NPC Slovenia).

Standardi in pravila IPC-ja

“Na podlagi vse večjega razvoja parašporta v svetu je potrebno tudi slediti vsem pravnim zakonitostim, ki posegajo tudi v spremembo imena. Tako smo na zahtevo Mednarodnega paralimpijskega komiteja spremenili naše ime. V prihodnjih štirih letih pa se nam obeta tudi sprememba celostne grafične podobe, da tudi na tem področju sledimo standardom in pravilom Mednarodnega paralimpijskega komiteja” je spremembo pojasnil Damijan Lazar, predsednik Zveze ŠIS – SPK.

Foto: Paralympic.org

Print Friendly, PDF & Email