Leto 2020 prinaša nove izzive tudi za našega parasmučarja Jerneja Slivnika, ki te dni v Kranjski Gori intenzivno trenira pod taktirko trenerja Romana Podlipnika. V teh dneh je poudarek na veleslalomu, v prihodnjih dneh na slalomu.

V Italijo

Po 15. januarju pa sledijo uvodne tekme. Slivnik in Podlipnik odhajata v Italijo v zimsko središče Prato Nevoso, kjer bodo med 15. in 17.1. na sporedu trije slalomi za točke svetovnega pokala.

Potem se karavana svetovnega pokala seli v Slovenijo, točneje v Kranjsko Goro. Med 20. in 23.1. bodo v Kranjski Gori trije veleslalomi in en slalom.

„Jernej trenira dobro, lepo napreduje. Potrebuje pa močne in kvalitetne tekme,“ pove trener Podlipnik, ki ob tem pove, da konec meseca januarja Slivnik smučal tudi na tekmah evropskega pokala na Slovaškem (Jasna; med 27. in 31.1.).

Tekme evropskega pokala Slivnika čakajo tudi konec februarja, med 26. in 29.2. na Sljemenu (Zagreb).

Svetovno prvenstvo na Norveškem

Letos Slivnik nima tekmovanj na najvišji ravni (svetovno prvenstvo ali paralimpijske igre). Je pa znano, da bo prihodnje leto svetovno prvenstvo gostil norveški Hafjell.

Tudi v novi tekmovalni sezoni našega smučarja Jerneja Slivnika podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Na njihovi spletni strani lahko preverite trenutne razmere na slovenskih smučiščih.

Jerneja na njegovi poti podpira tudi osebni sponzor LIP Bohinj.

Avtorske pravice: © HASSLACHER Gruppe | TINEFOTO

Print Friendly, PDF & Email