Znan je tudi koledar državnih prvenstev za leto 2020.

Začenja paraples

V mesecu januarju (25.1.) se bodo v Zgornji Kungoti za državne naslove borili paraplesalci in paraplesalke v standardnih plesih.

Februar (15.2.) prinaša državno prvenstvo v šahu, ekipno in posamično, za gluhe, tekmovanje bo v Mariboru. 15.2. je načrtovano tudi državno prvenstvo v paraalpskem smučanju, merili se bodo v Kranjski Gori.

Marec prinaša uvodoma državno prvenstvo v badmintonu (gluhi), ki bo 7. marca v Celju, v Boštanju v občini Sevnica, Muti in Dolu pri Hrastniku, pa bo isti dan, 7.3, še državno prvenstvo posameznikov v hitropoteznem šahu. 14. marca je na sporedu državno prvenstvo paraplesalcev v latinsko ameriških plesih. Takisto 14. marca se bodo za naslove borili tudi gluhi, ki se ukvarjajo z bowlingom. 21. marca pa je na sporedu državno prvenstvo v odbojki sede, tekmovanje bo potekalo v Ravnah na Koroškem in v Braslovčah.

Bogat program v aprilu

Pester je tudi program v mesecu aprilu. Med 4. in 5. aprilom bo potekalo državno prvenstvo v showdownu (na Okroglem), prvenstvo v odbojki za gluhe bo 4. aprila, isti dan pa se bodo v Ljubljani merili za naslove v streljanju s serijskim in standardnim zračnim orožjem. Med 17. in 19. aprilom bodo na delu distrofiki, ki bodo igrali šah. 18. aprila se bodo na Vranskem košarkarji na vozičkih merili za naslov najboljšega, prav tako 18.4. pa bo v Ljubljani državno prvenstvo trojk (bowling gluhi). V Mariboru pa se bodo 18.4. pomerili še slepi in slabovidni kegljači. Kolajne med slepimi in slabovidnimi šahisti se bodo delile med 27.4. in 3.5.

V maju se obeta državno prvenstvo v curlingu na vozičkih, 9.5. pa bo v Celju državno prvenstvo v kegljanju, 23.5. državno prvenstvo v futsalu (gluhi), za konec pa še 30.5. državno prvenstvo v balinanju (gluhi) in državno prvenstvo v športnem ribolovu.

Mesec junij prinaša 5. junija državno prvenstvo parakolesarjev v kronometru, 6.6. je na sporedu orientacijski tek (gluhi), prav tako 6. junija pa se bodo za naslove pomerili še balinarji (ekipno). Teden dni za tem je na sporedu državno prvenstvo balinanje (dvojice gluhi). 27.6. bo v Bukovnici potekalo državno prvenstvo v športnem ribolovu (gluhi).

Tudi odbojka na mivki

V sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije bodo julija potekali turnirji v košarki 3X3, konec avgusta (29.8.) bo v Kopru državno prvenstvo v odbojki na mivki (gluhi).

September prinaša državno prvenstvo balinanje gluhi (ekipno; 5.9.), 12.9. bodo na delu atleti in atletinje, ki se bodo merili na Hrovatinovem memorialu, 26. in 27.9. pa je na Okroglem predvideno državno prvenstvo šah slepi in slabovidni (ekipno).

Za konec še šah

Oktobra sledi še državno prvenstvo v balinanju (10.10. v Škofji Loki), 17. oktobra pa bo v Novem mestu državno prvenstvo v namiznem tenisu. Novembra sta na urniku prvenstvi v dvoranskem balinanju (7.11. v Kamniku) in pikadu (Muta, Ravne na Koroškem, Dol pri Hrastniku, 14.11.). V decembru pa sta 5. in 6. december rezervirana ta državno prvenstvo v pospešenem šahu slepih in slabovidnih.

Print Friendly, PDF & Email