Otroci in mladostniki na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča (URI – Soča) so se danes razveselili dveh novih vadbenih naprav, ki ju je URI – Soča v okviru donacije Deluxe podaril Lidl Slovenija. Donacijo Deluxe, s katero Lidl Slovenija bogati vsakdan najmlajših, ki jih pestijo različne oviranosti ali bolezni, so letos URI – Soča predali že petič. Večino zbranih sredstev so namenili nakupu dveh prilagodljivih vadbenih naprav za rehabilitacijo, preostanek pa nakupu igrač, ki so posebej prilagojene za otroke z motnjami v gibalnem in nevrološkem razvoju. Današnje predaje donacije se je udeležil tudi raper Trkaj, ki je predstavil novo himno »Ta tempo«, namenjeno promociji športnikov invalidov.

Lidl Slovenija svojim kupcem med božičnimi in novoletnimi prazniki že tradicionalno ponuja premium izdelke Deluxe, ki jih odlikujejo vrhunske sestavine in gurmanski užitki, del sredstev od prodaje pa nameni nakupu prepotrebnih medicinskih pripomočkov za zdravljenje ali rehabilitacijo najmlajših. Tokrat so URI – Soča predali dve večnamenski vadbeni napravi, ki bosta nagovarjali potrebe tako odraslih kot otrok, primerni pa sta tudi za aktivnejše uporabnike, kot so športniki invalidi.

»Izbrani napravi bosta dopolnili širok nabor rehabilitacijskih naprav, ki ga tudi z Lidlovo pomočjo prilagajamo potrebam naših pacientov. Napravi omogočata raznolike funkcije za vadbo zgornjega in spodnjega dela telesa, za načrtovanje intervalnega treninga vzdržljivosti in mišične moči, testiranje in merjenje maksimalne aerobne zmogljivosti pacienta in druge. Otrokom s kompleksnejšimi zdravstvenimi težavami pa bodo odslej rehabilitacijo pomembno obogatile tudi nove igrače, ki so posebej prilagojene njihovim potrebam. Veselim se napredka, ki ga bomo lahko spremljali pri naših pacientih, zato še enkrat hvala Lidlu Slovenija za prispevek in večletno partnerstvo,« je dejal mag. Robert Cugelj, generalni direktor URI-Soča.

Dolgoletno partnerstvo s spodbudnimi rezultati Dolgoletno partnerstvo med Lidlom Slovenija in URI – Soča je na poti k rehabilitaciji pomagalo že več kot 1500 otrokom in mladostnikom. Kot je ob predaji donacije poudarila Lilijana Remich, direktorica skupnih služb pri Lidlu Slovenija, je v sodelovanju z URI – Soča ustvarjanje boljšega sveta lepše in lažje: »Zaposleni na URI – Soča s svojim prizadevnim delom vedno znova potrjujejo, da gre naša donacija Deluxe v prave roke. Veseli me, da sta napravi primerni tudi za aktivnejše uporabnike, kot so športniki invalidi in udeleženci programa Postani športnik, ki ga Lidl Slovenija izvaja skupaj z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskim komitejem. V okviru programa, ki se tesno prepleta z donacijo Deluxe, želimo motivirati mlade invalide, da se gibajo in preizkusijo v športnih dejavnostih, spremenijo pogled na šport in skozi ta proces spoznajo, da športno udejstvovanje v življenje prinaša ogromno koristi.«

Predajo donacije Deluxe pospremil Trkaj Parašportnike aktivno podpira tudi slovenski raper Trkaj, nazadnje z novo himno »Ta tempo«, ki jo je pripravil posebej zanje. Gre za uradno himno parašportnikov, s katero jih bomo podpirali na letošnjih paralimpijskih igrah v Tokiu. Himna je poleg vsem navzočim še posebej prijetno odzvanjala prav prisotnim parašportnikom, Robiju Bojancu, članu slovenske reprezentance v košarki na vozičkih in povezovalcu dogodka ob predaji donacije Deluxe, ter plesalcema Lari Nedeljković in Klemnu Dremlju.

Foto: Marko Pigac

Print Friendly, PDF & Email