Paratriatlonec Alen Kobilica nadaljuje s pripravami na novo sezono, v kateri bo lovil paralimpijsko normo za svoj krstni nastop na igrah. V teh dneh ekipa Alena Kobilice trenira na Kanarskih otokih, ki nudijo optimalne pogoje za delo.

Kakovostna ekipa

Alenu pri vadbi pomagajo Urh Klenovšek (tekmovalni in trening spremljevalec), Nino Cokan (trening spremljevalec), Dorian Hojnik (fizioterapevt) in trener Grega Nahtigal.

Na pripravah je tudi njegov glavni tekmovalni spremljevalec Jaroslav Kovačič, ki pa svojo formo nadgrajuje po svojem trenažnem procesu, a je vseeno pomembno, da so tam kot ekipa, ki se podpira pri vsakodnevnih naporih. Alen se pripravlja tudi s pomočjo zunanjega strokovnega kadra (Roman Kejžar (tek), Aleksej Dolinšek (kolo), Damijan Čanžek (kondicija)).

Jasen cilj

„Glavni cilj te sezone, da Alen premaga petkilometrsko tekaško razdaljo v manj kot 20 minutah. Morda se sliši lahko, a podatek, da je to uspelo do sedaj samo enemu slepemu tekaču (kategorija PTVIB1), govori sam zase,“ opozarja trener Nahtigal.

:: Zgodba Alena Kobilice (iz oddaje Prisluhnimo tišini)

„Prve dva tedna sta posvečena bazični pripravi, potem pa kar hitro na specifično hitrost, ki je v času tekmovanj najpomembnejša. Do sedaj je Alen opravil tudi nekaj plavanj na odprtem v morju. Moč kolesarjenja (t.i. watt) je primerna in morda celo najboljša do sedaj. Zdi se, kot da je Alen in ekipa zares na pravi poti. V tako zgoščenem in zahtevnem trenažnem procesu je izjemno pomemben člen tudi terapevt/maser, ki dnevno skrbi za regeneracijo ne samo Alena, temveč tudi ekipe spremljevalcev, ki se znojijo z njim na treningih,“ nadaljuje Nahtigal.

Tekma 29.2.

Konec februarja (29.2.) Alena čaka uvodna tekma svetovne serije, nastopil bo v Tasmaniji, kjer ima odlično priložnost, da se zasidra med najboljšimi na svetu in posledično potrditi udeležbo na igrah v Tokiu.

Print Friendly, PDF & Email