Danes na Hrvaško odhaja Jernej Slivnik, ki ga do konca tedna čaka kar pet preizkušenj. Uvodoma se bo v torek pomeril na odprtem državnem prvenstvu Hrvaške v veleslalomu, temu pa sledijo še štiri tekme finala evropskega pokala – po dva veleslaloma in slaloma.

Močna konkurenca

„Čaka nas dobra konkurenca. Samo za tekmo hrvaškega državnega prvenstva je prijavljenih 22 držav, saj v bližini praktično ni tekem,“ pove trener Roman Podlipnik, ki pričakuje, da bo Jernej Slivnik izkoristil razmere in pogoje ter tudi s tekmami v Zagrebu potrdil napredek v razvoju, ki ga kaže celo sezono.

Misli v sezoni 2020/21

„V minulih dneh smo dobro trenirali v Kranjski Gori. Po preizkušnjah v Zagrebu bi radi še na državno prvenstvo Italije in Avstrije. Potem pa bo treba hitro narediti plane za sezono 2020/21, saj nas čaka svetovno prvenstvo,“ še doda Podlipnik.

Tudi v novi tekmovalni sezoni našega smučarja Jerneja Slivnika podpira Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Na njihovi spletni strani lahko preverite trenutne razmere na slovenskih smučiščih.

Print Friendly, PDF & Email