Počitniški krompir je zabavna oddaja za otroke in mlade na TV Slovenija, v kateri voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita najrazličnejše goste in z njimi skrbita za počitniško razpoloženje. Danes smo na svoj račun prišli tudi mi, šport invalidov.

 

View this post on Instagram

 

Prvi teden POČITNIŠKEGA KROMPIRJA JE ZA NAMI! 🥳🎉🥔 Ponovno se gledamo prihodnji teden! Nagrade, izzivi in vprašanja, kmalu…

A post shared by Počitniški Krompir (@pocitniski_krompir) on

Pestra paleta gostov

Gostje v studiu so bili raper Rok Trkaj-Terkaj, Lena Gabršček, kapetanka slovenske reprezentance v odbojki sede in paraplavalec Tim Žnidaršič Svenšek.

Pa začnimo na koncu: voditelja sta se pogovorila z našim nadarjenim paraplavcem Timom, ki je opisal pravila, ki mu jih je postavila trenerka Jana Čander. Tim pravila spoštuje, saj ve, da mu koristijo in pomagajo na športni poti.

Trkaj je repal

Lena Gabršček je v studio prišla dan pred letom v Kanado, kjer bo s soigralkami na kvalifikacijah lovila vozovnico za paralimpijske igre. Lena je v studiu opisala pravila odbojke sede, predstavila paralimpijski šolski dan ter podrobnosti, kako je nastajala himna športnikov invalidov Ta tempo. Izvrstno glasbeno mojstrovino je pripravil raper Rok Trkaj-Terkaj, ki v studiu tudi repal.

V nadaljevanju oddaje sta voditelja Nika in Nik s Trkajem in Leno odigrala odbojko sede, Nika in Nik pa sta se preizkusila tudi v košarki na vozičkih.

„Mojo glavno sporočilo za vse mlade je: če je volja, se najde neka pot,“ pa je Lena Gabršček še pojasnila, kaj želi sporočiti mladim, ki jih srečuje na paralimpijskih šolskih dnevih.

Počitniški krompir (21.2. 2020):

Prvi del oddaje (od 8:15 dalje):

Drugi del oddaje (od 0:00 dalje)

 

Foto: Zajem zaslona Rtvslo.si

Print Friendly, PDF & Email