Med kandidati za odhod na paralimpijske igre je tudi slepi maratonec Sandi Novak, ki je januarja letos prišel do norme. Zdaj je jasno, iger letos ne bo, Tokio 2020 bo na sporedu prihodnje leto, igre pa se bodo začele 24. avgusta 2021.

Potrebuje nov jasen cilj

„Treniram in kuham,“ pove Sandi, ko ga pokličemo na Gorenjsko, da preverimo, kako mu minevajo dnevi. „Iger leto ne bo, zdaj bo treba drugače postaviti sezono. V prvi vrsti je naš cilj, da vzdržujemo formo. Si pa bomo zelo hitro zastavili cilj sezone, ki ga bomo lovili. Opciji sta dve – oktobra nastop v Londonu ali pa decembra v Valenciji. Cilj pa bo, da izboljšam svoj dosežek z zadnjega maratona v Dubaju,“ pove Novak, ki pravi, da tekmo preprosto rabi, da ima v glavi cilj, ki ga zasleduje.

„Do odpovedi oz. prestavitev iger smo dobro delali. Načrtovali smo, da bi tekel polmaraton v Radencih, a je sedaj vse odpovedano. Treniram pa naprej, med 90 in 120 kilometrov pretečem v času tega koronavirusa. Delamo na moči, v fitnes ne morem zato tečem po progi v hrib. Delam tudi trebušnjake, pa kak lahek sprehod v naravi naredim,“ opiše svoj delovni dan.

Z Romanom v stiku

Da iger ne bo oz. da bodo prestavljene, sprva ni pričakoval. „A ko so prestavili evropsko nogometno prvenstvo na leto 2021, mi je bilo jasno, da se lahko menja tudi termin iger. Nogomet je le nogomet, pa je spremenil leto EP-ja,“ je povedal Sandi, ki mu pri treningu pomaga glavni trener Roman Kejžar. Prav minulo soboto so tekli skupaj – ob Romanu še Luka in Sandi. „Uporabljam moderno tehnologijo, da me Roman vidi,“ pojasni Sandi, ki si čas krajša tudi s kuho, v kateri uživa.

V teh dneh ne hodi praktično nikamor, da pa ima vse, kar potrebuje, pa poskrbi njegov dolgoletni prijatelj in vodja njegove ekipe Primož Černilec.

Print Friendly, PDF & Email