Zavoljo pandemije in razmer v svetu so bile prestavljene tudi paralimpijske igre. Namesto sprva načrtovanega začetka, 25. avgusta 2020, se bodo pričele 24. avgusta 2021.

„Želel bi, da bi do te odločitve prišlo že prej glede na dano situacijo. Svetovna zdravstvena organizacija je razglasila pandemijo, postalo je jasno, da je ogroženo zdravje. Zato je bila odločitev Mednarodnega paralimpijskega komiteja o prestavitvi paralimpijskih iger pravilna. Lahko bi bila sprejeta popreje, a je na to vplivalo precej dejavnikov. Tu so sponzorji, organizatorji gostitelji in koledar, ki bo postal problematičen,“ je v pogovoru za Sportklub v oddaji Zmorem! povedal dr. Boro Štrumbelj, vodja paralimpijske odprave v Tokio.

„V tem hipu vemo, da so prekinjene vse kvalifikacije za paralimpijske igre. Ali bodo veljali vsi rezultati, ali pa se bodo zbirali na novo, se ne ve. Pričakovati je tudi nove tekme, na njih pa bodo parašportniki in parašportnice postavljali nove rezultate, ki bodo lahko boljši od teh. Zato bosta morala Mednarodni olimpijski komite in Mednarodni paralimpijski komite sprejeti odločitev o veljavnosti norm,“ je še doda dr. Štrumbelj.

Več pa v pogovoru v oddaji Zmorem! (marec 2020):

Print Friendly, PDF & Email