“Play True Day” – Dan čistega športa je dan, namenjen promociji boja proti dopingu in širitvi ideje o čistem športu. Pobudo za Play True Day je v letu 2014 dalo 17. južnoameriških držav, ki so, v sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (WADA) in na podlagi Montevideo deklaracije, razglasile 10. april za »Play True Day». Namen tega dne je preko preventivnih aktivnosti seznaniti športnike, športno in splošno javnost s svetovnim bojem proti dopingu.

V letu 2016 se je praznovanju Dneva čistega športa pridružila tudi Slovenija. Na ta dan oz. v tednu pred in po 10. aprilu so v zadnjih letih Slovenska antidoping organizacija ter nekatere nacionalne panožne športne zveze in društva izvedle številne preventivne aktivnosti ter tako poizkušale dvigniti nivo zavedanja o nevarnostih dopinga v Sloveniji in drugod v Evropi.

Dan čistega športa 2020 bo zaradi razmer, ki nam jih narekuje epidemija Covid-19, nekoliko drugačen. Namesto praznovanja Dne čistega športa v sklopu športnih prireditev in dogodkov smo se odločili za kampanjo na družabnih omrežjih. Športnike, njihove trenerje in drugo spremljevalno osebje ter celotno športno javnost pozivamo, da skupaj z nami preostalemu svetu pokažemo, da podpiramo čist, pošten in varen šport, so še zapisali v Slovenski anti-doping organizaciji.

Bi se rad(a) pridružil(a)?

Predloge in dodatne informacije so na voljo na naši spletni strani https://www.sloado.si/kategorija/ozavescanje-ptd

Print Friendly, PDF & Email