Loterija Slovenije in Čebelarska zveza Slovenije sta minulo soboto na dobrodelnem dogodku Čebelarske zveze Slovenije predstavili novo srečko Čebelarko, ki je plod partnerskega sodelovanja med organizacijama. Za udeležence dogodka so organizirali Srečkanje, skupinsko praskanje srečk, s čimer so zbranim čebelarjem omogočili, da so srečo s Čebelarko lovili med prvimi. Zbrane je v okviru Srečkanja nagovoril tudi nosilec bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v paraplezanju, Gregor Selak.

»Zavedamo se, kako plemenito poslanstvo je skrb za čebele in ustvarjanje čebeljih pridelkov. V ozadju se skriva velika odgovornost, ki jo nosimo tudi na Loteriji Slovenije, kjer skrbimo za varno in odgovorno prirejanje iger na srečo. In kadar ima neko sodelovanje tako trdne temelje, je sreča za vse zagotovljena. Zato, hvala, Čebelarski zvezi Slovenije, za partnerstvo, ki se odraža v Čebelarki in drugih skupnih projektih,« je na dogodku dejala mag. Mateja Slamnik Kos z Loterije Slovenije.

Loterija Slovenije in Čebelarska zveza Slovenije si v okviru sodelovanja prizadevata pomen čebelarstva in čebel čim bolj približati ranljivim skupinam. Poleg skupne srečke Čebelarka so pred časom izdali predstavitveno publikacijo o čebelah v brajici ter izdelali učni čebelnjak z desetimi panji za usposabljanje in terapevtske dejavnosti v mariborskem Varstveno delovnem centru za ljudi s posebnimi potrebami.

Srečkanje – trenutek, ki ustvarja srečo za vse

Bistvo Srečkanja, ki prinaša skupinsko praskanje srečk, je v ozaveščanju prebivalstva, da s sodelovanjem v igrah Loterije Slovenije pripomorejo k stabilnemu financiranju slovenskih invalidskih, športnih in humanitarnih organizacij. Prav zato je zbrane nagovoril tudi vrhunski parašportnik, nosilec bronaste medalje na svetovnem prvenstvu v paraplezanju, Gregor Selak: »Leta 2014 so mi diagnosticirali multiplo sklerozo in svet se mi je podrl. Prehoditi nisem mogel niti 100 metrov in nisem si upal pomisliti, da bom še kdaj v življenju lahko plezal. Počasi so me zdravniki postavili na noge, prisluhnil sem svojemu telesu in začel trenirati. Zadnja tri leta pred svetovnim prvenstvom sem treniral tudi po petkrat na teden in nato osvojil bronasto medaljo. Zato želim ljudem sporočiti, naj bodo pozitivni, naj najdejo veselje do življenja, naj se obdajo z dobrimi ljudmi. Rad pa bi se zahvalil tudi vsem, ki sodelujete v igrah Loto, Eurojackpot ali praskate srečke, ker s tem meni in ostalim športnikom invalidom zelo pomagate.«

Srečka Čebelarka, s katero je Loterija Slovenije prvič izvedla Srečkanje, je že na voljo na prodajnih mestih Loterije Slovenije. Prinaša 30 glavnih dobitkov v vrednosti po 3.000 evrov, v skladu za dobitke je skupaj 570.000 evrov. Cena srečke je 3 evre.

Print Friendly, PDF & Email