V mesecu novembru bo s tekmami začel tudi naš paraalpski smučar Jernej Slivnik, za katerim je uspešno obdobje treningov in priprav pod taktirko glavnega trenerja Romana Podlipnika.

Še izboljšali delo

„Treningi so uspešni. Snežni pogoji so sedaj dobri na ledeniku Molltal, v septembru in avgustu pa sva bila tudi 10 dni na ledeniku Hintertux,“ pove trener Podlipnik. „Nekaj novosti pri treningu sem uspel vpeljati tudi na tehniki slalomskih zavojev,“ poudari Podlipnik. Jernej je naredil korak naprej tudi pri fizični pripravi, za to je poskrbel dr. Mitja Bračič, s katerim Slivnik trenira.

Začetek v Avstriji

Vrhunec sezone bo zagotovo svetovno prvenstvo, ki bo med 7. februarjem in 20. februarjem potekalo v norveškem Lillehamerju. S tekmami bo pričel med 17. in 20.11. v Avstriji (Resterhöhe), kjer ga čakata po dva slaloma svetovnega in evropskega pokala. Decembra (med 16. in 19.) bo nastopal v St,. Moritzu na slalomih in veleslalomih evropskega pokala, generalko za svetovno prvenstvo bo opravil med 21. in 24. januarjem v Veysonnazu (slalom, veleslalom).

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki ga skupaj razvijata Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija.

Na športni poti bo Jerneju Slivniku ob strani še vedno stal tudi LIP Bohinj, Slivnikov osebni sponzor.

Tudi v novi tekmovalni sezoni bo našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email