Danes je avstrijski Resterhöhe gostil uvodno mednarodno tekmo paraalpincev, kjer sodelujejo tekmovalci iz desetih držav.

Jutri, v petek, se bo tekme udeležil tudi naš paralimpijec Jernej Slivnik, ki ravno danes slavi 20. rojstni dan.

Jutri bo so štartal v slalomu, na tekmi ga spremlja njegov dolgoletni trener Roman Podlipnik.

Prihodnji teden Slivnika v Avstriji v Kaurentalu, med 3. in 6. decembrom bo Slivnik štartal na štirih veleslalomih, dva bosta štela za točke evropskega pokala.

„Tekem in štarta nove sezone se res zelo veselim. Pripravljalno obdobje je bilo ne glede na korona stanje po mojem mnenju najuspešnejse do sedaj. Fizično sem pod taktirko dr. Mitje Bračiča zelo napredoval, snežni treningi z Romanom Podlipnikom pa so bili tudi zelo dobri. Komaj čakam, da se po kar dolgi pavzi vse skupaj začne,“ je povedal Slivnik, ki je nocoj prispel na prizorišče.

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki ga skupaj razvijata Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija.

Na športni poti bo Jerneju Slivniku ob strani stal tudi LIP Bohinj, Slivnikov osebni sponzor.

Tudi v novi tekmovalni sezoni bo našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: Matic KLanšek V.

Print Friendly, PDF & Email