Za Jernejem Slivnikom je uspešen uvod v tekmovalno sezono 2020/21, ki sta jo obeležili tudi dve zmagi v evropskem pokalu – Slivnik je dobil veleslaloma v Kaurentalu.
„Viden je napredek, predvsem v smučanju. Vidi se, da je pred in v tej sezoni Jernej veliko treniral. Precej bolj stabilen je na progi, vse elemente boljše izvaja kot poprej. Tekme evropskega pokala pa služijo temu, da vidimo, kje smo,“ ocenjuje trener Roman Podlipnik, ki sodeluje z našim alpincem.

Višja samozavest

„Na treningih kaže izvrstne vožnje. Vse to treba prenesti na tekmo. V St. Moritzu mu je malce zmanjkalo, a se že vidi večja samozavest, kot je bila včasih, ko so bili zbrani vsi najboljši. Je pa treba dodati, da je bil tudi teren v St. Moritzu zahtevnejši,“ nadaljuje Podlipnik, ki že pogleduje v januar, ko se bo Slivnik meril tudi na tekmah svetovnega pokala.

V Švico

Jernej in Roman bosta med 19. in 23. januarjem v švicarskem Veysonnazu, kjer bo naprej veleslalom evropskega pokala (19.1.), potem pa še štiri tekme svetovnega pokala (po dva slaloma in veleslaloma).

„Želim si, da napredek pokažemo tudi na tekmah svetovnega pokala. Časi kažejo, da smo na pravi poti,“ poudari Podlipnik, ki potrdi, da imata dobre pogoje za delo.

Svetovno prvenstvo preloženo

Je pa že jasno, da letos ne bo za februar načrtovanega svetovnega prvenstva, ki bi ga moral med 7. in 20.2. 2021 gostiti norveški Lillehamer, tekmovanje je prestavljeno na leto 2022.

Jernej Slivnik in njegovi nastopi v evropskem pokalu v sezoni 2020/2021:

slalom:
3. mesto Resterhöhe (28.11.)
3. mesto Resterhöhe (29.11.)
5. mesto St. Moritz (18.12.)

veleslalom:
1. mesto Kaurental (3.12.)
1. mesto Kaurental (4.12.)
4. mesto St. Moritz (17.12.)
4. mesto St. Moritz (17.12.)

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki ga skupaj razvijata Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija.

Na športni poti Jerneju Slivniku ob strani stoji tudi LIP Bohinj, Slivnikov osebni sponzor.

Tudi v novi tekmovalni sezoni bo našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Foto: Matic Klanšek Velej

Print Friendly, PDF & Email