Javni natečaj »Olimpijski plakat Tokio 2020« Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) skupaj z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom, ter v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji, objavlja javni natečaj za olimpijski veleplakat (jumbo plakat).

Med 24.8. in 5.9.

Namen akcije je promovirati šport, olimpizem, olimpijske simbole in vrednote ter krepiti zavedanje predšolskih otrok, šolske in srednješolske mladine o prihajajočih poletnih olimpijskih igrah Tokio 2020, ki bodo potekale med 23.7. in 8.8.2021 in poletnih paralimpijskih igrah Tokio 2020, ki bodo potekale med 24.8. in 5.9. 2021.

Olimpijski plakat sodi med najbolj prepoznavne simbole olimpijskih iger. Olimpijski plakati so bili izdelani prav za vse olimpijske igre modernega časa – od prvih iger iz leta 1896, ki so potekale v Atenah v Grčiji. Olimpijski plakat upodablja olimpijske simbole, športnike, športe, kulturo gostujoče države in mesta itd. Pri natečaju Olimpijskega komiteja Slovenije in sponzorja olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakata, pa je pomembno, da pustite domišljiji prosto pot in izdelate svoj predlog plakata.

KDO LAHKO SODELUJE PRI NATEČAJU IN CILJNE SKUPINE (KATEGORIJE) NATEČAJA

Pri natečaju lahko sodelujejo otroci in mladostniki, ki obiskujejo redni program vzgojno-izobraževalnega zavoda (vrtci, osnovne šole, srednje šole, šolski centri, šole in zavodi s prilagojenim programom) s sedežem v Republiki Sloveniji. Vsak posameznik, ki sodeluje pri natečaju, v prijavi navede vzgojno-izobraževalni zavod, ki ga obiskuje, saj zmagovalca natečaja Olimpijski plakat nagradimo z „izletom oz. ekskurzijo presenečenja“ za celotni razred/skupino v terminu po dogovoru z vodstvom zavoda /šole

TEMATIKA NATEČAJA

  • Poletne olimpijske igre Tokio 2020, ki bodo potekale med 23.7. – 8.8.2021.
  • Poletne paralimpijske igre Tokio 2020, ki bodo potekale med 24.8. – 5.9.2021.
  • Olimpijski športi in paralimpijski športi poletnih iger s poudarkom na prepoznavnih športih v Sloveniji in športih, v katerih uspešno nastopajo slovenski športniki in športnice.
  • Olimpijsko in paralimpijsko vsebino (podelitve medalj, prižiganje olimpijskega ognja, olimpijska bakla, olimpijski krogi, otvoritvena slovesnost…

Več na spodnjih povezavah:

:: Več o natečaju

:: Prijavni obrazec

Print Friendly, PDF & Email