V Švici, v tamkajšnjem smučarskem centru Veysonnaz se je z današnjim slalom sklenila prva postaja svetovnega pokala za parašportnike. Za Slovenijo in Jerneja Slivnika se je sklenilo izvrstno. Na še drugem zaporednem slalomu, včeraj je bil prvi, je zasedel visoko 4. mesto.

„Jernej je dobro opravil s progo, še boljše kot včeraj. Izkazal se je še posebej v prvem teku,“ je po koncu tekme povedal trener Roman Podlipnik.

To je bila sicer že 11. Slivnikova tekma, ko je v tej sezoni prišel na cilj. Poleg uspešnih nastopov v svetovnem pokalu se lahko pohvali tudi z dvema zmagama v evropskem pokalu, dosegel jih je decembra v veleslalomu.

Jernej Slivnik in njegovi nastopi v svetovnem in evropskem pokalu v sezoni 2020/2021:

slalom:
3. mesto Resterhöhe (28.11.) EP
3. mesto Resterhöhe (29.11.) EP
5. mesto St. Moritz (18.12.) EP
4. mesto Veysonnaz (22.1.) SP
4. mesto Veysonnaz (23.1.) SP

veleslalom:
1. mesto Kaurental (3.12.) EP
1. mesto Kaurental (4.12.) EP
4. mesto St. Moritz (17.12.) EP
4. mesto St. Moritz (17.12.) EP
7. mesto Veysonnaz (20.1.) SP
8- mesto Veysonnaz (21.1.) SP

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki ga skupaj razvijata Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija.

Na športni poti Jerneju Slivniku ob strani stoji tudi LIP Bohinj, Slivnikov osebni sponzor.

Tudi v novi tekmovalni sezoni bo našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email