V odbojki sede so z novim tekmovanjem naredili korak naprej. V letošnjem koledarskem letu bo prvič v Evropi potekala Liga narodov, ki jo je ParaVolley Europe predvidela že za preteklo leto, a je plane podrl novi koronavirus COVID-19.

Novo tekmovanje

Tekmovanje bo potekalo v moški in ženski konkurenci, v obeh pa bomo imeli tudi naše predstavnike. Članice bodo igrale v zlati skupini, člani pa v srebrni.

Pri članicah nastopa 10 ekip; Slovenija, Nemčija, Nizozemska, Rusija, Italija in Ukrajina so v zlati skupini, v srebrni pa Hrvaška, Francija, Madžarska in Velika Britanija.

Pri članih so v zlati skupini BiH, Hrvaška, Nemčija, Nizozemska, Latvija, Rusija, Srbija in Ukrajina; v srebrni poleg Slovenije še Madžarska, Italija, Poljska in Turčija, v bronasti pa Češka, Velika Britanija, Francija in Estonija.

Na Nizozemsko

Za zdaj je jasno, da bosta zlati skupini imeli tekmovanje med 2. in 4. julijem na Nizozemskem, ostali gostitelji turnirjev bodo znani naknadno.

Tudi EP in spektakel v Ljubljani

V letošnjem letu reprezentanci čaka tudi evropsko prvenstvo, ki bo oktobra v Turčiji. Velik spektakel pa se obeta tudi v odbojki sede na mivki, turnir bo potekal v sklopu odbojkarskega turnirja, ki ga gosti Ljubljana že nekaj let.

Slovenski izbrani vrsti bosta s treningi nadaljevali predvidoma prihodnji teden.

Print Friendly, PDF & Email