S treningi nadaljuje člani naše reprezentance v košarki na vozičkih.

„V svetovnem merilu se s košarko na vozičkih resno ukvarja 105 držav, tako si nikakor ne moremo privoščiti še enega izpada trenažnega procesa. Približno štirikrat tedensko treniramo na Vranskem, kjer imamo v dvorani ustvarjen svoj ”mehurček”, saj dvorano uporabljamo samo mi. Vsaj en trening v tednu pa opravimo na daljavo, preko spletnih platform, vendar moramo vedeti, da tej treningi niso adekvatni delu na parketu,“ pove selektor Žiga Kobaševič.

„Vsi v ekipi smo naravnani tako, da vedno iščemo pozitivne plati v dani situaciji. Vsekakor je obdobje brez tekem mučno, vendar ga izkoriščamo za odpravo napak v lastni igri in širjenje repertoarja obrambnih in napadalnih različic. Vsak teden odigramo tudi trening tekmo med v naprej določenima ekipama, te tekme so zelo zanimive, saj so igralci izjemno motivirani in željni igranja. Upamo, da se zadeve kmalu vrnejo v ustaljene tirnice, da bomo lahko igrali tudi tekme. Močno si želimo, da bi v letu 2021 potekalo Evropsko prvenstvo divizije C, kjer bi lahko dokazali, tako kot že ničkolikokrat v zadnjih dveh letih, da napredujemo in smo na pravi poti,“ še doda Kobaševič.

Ekipa bo 13.2. ob finalni tekmi Lige NLB dobila še priznanje za končno 3. mesto v regionalnem tekmovanju za sezono 2019/2020.

Print Friendly, PDF & Email