Po treningu v Kranjski Gori v Avstrijo

Po treningu v Kranjski Gori v Avstrijo

Za našim parasmučarjem Jernejem Slivnikom je dober mesec, ko je v svetovnem pokalu dvakrat zasedel 4. mesto, kar je Slivnikom dosežek kariere.

Pozitivna ocena

„Teden dni v Švici je bil dober. Vesel sem, ker smo realizirali praktično vse, kar smo si dali. Jernej pa je potrdil konkurenčnost na tekmah svetovnega pokala. Manjkala sta le dva Američana, ostalo pa je to, kar premore njegova konkurenca,“ o petih tekmah v Švici pove trener Roman Podlipnik.

„Dejansko sem najbolj zadovoljen z Jernejevim veleslalomom, kjer po moji oceni lahko hitreje pride do vrhunskih rezultatov, ker ima preprosto dober občutek za smučanja. Vesel sem, ker se zaostanek za najboljšimi konstantno manjša. Vedeti pa je treba, da se tu lahko hitro naredijo razlike, tudi med najboljšimi. Ne pozabimo pa, Jernej je najmlajši v svetovni konkurenci in premore najmanj izkušen. Ostali, starejši od njega, delajo več napak. Pri Jerneju je tako, da več zna in premalo tvega, tu je še precej rezerv,“ še doda Podlipnik.

Po nastopih v Švici Slivnik namenja dva tedna treningu, obnavlja tudi kondicijsko pripravo, za katero skrbi dr. Mitja Bračič. Jernej in Roman Podlipnik, sta v teh dneh v Kranjski Gori.

V Avstrijo na osem tekem

V tekmovalni ritem se vrača 9. februarja. Avstrijski Aptenau med 9. in 12. februarjem gosti štiri tekme evropskega pokala, po dva slaloma in veleslaloma. Med 16. in 19. februarjem pa so v avstrijskem Leogangu štiri tekme svetovnega pokala (dva slaloma, dva veleslaloma).

Podlipnik načrtuje, da bi s svojim varovancem sezono tekem sklenil marca v Lichensteinu; Malbun 9. in 10.3. gosti tekmi državnega prvenstva, 11. in 12.3. pa še finale evropskega pokala.

Izvemo pa tudi to, da bo naslednji korak nadgradnja monoskija, v mislih ima sedež. Ob še boljši fizični pripravi bo lahko Slivnik izkoristil vse prednosti, ki jih bodo dale nove nastavitve.

Jernej Slivnik in njegovi nastopi v svetovnem in evropskem pokalu v sezoni 2020/2021:

slalom:
3. mesto Resterhöhe (28.11.) EP
3. mesto Resterhöhe (29.11.) EP
5. mesto St. Moritz (18.12.) EP
4. mesto Veysonnaz (22.1.) SP
4. mesto Veysonnaz (23.1.) SP

veleslalom:
1. mesto Kaurental (3.12.) EP
1. mesto Kaurental (4.12.) EP
4. mesto St. Moritz (17.12.) EP
4. mesto St. Moritz (17.12.) EP
7. mesto Veysonnaz (20.1.) SP
8- mesto Veysonnaz (21.1.) SP

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik, ki ga skupaj razvijata Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite in Lidl Slovenija.

Na športni poti Jerneju Slivniku ob strani stoji tudi LIP Bohinj, Slivnikov osebni sponzor.

Tudi v novi tekmovalni sezoni bo našega smučarja Jerneja Slivnika podpiralo Združenje slovenskih žičničarjev-GIZ (ZSŽ), ki združuje upravljavce žičniških naprav in smučišč. Vabljeni k obisku njihove spletne strani.

Print Friendly, PDF & Email
2021-05-13T01:00:24+02:00

Share This Story, Choose Your Platform!

test

fwdwwgiguwgh
Go to Top